ΚΟΣΜΟΣ

Νεόνυμφοι Ουκρανοί ζουν τον «μήνα του μέλιτος» πολεμώντας για την πατρίδα τους

CNNi

Λίγες ώρες μετά τον γάμο τους, την πρώτη ημέρα της εισβολής της Ρωσίας, ένα νεόνυμφο ζευγάρι Ουκρανών έπιασε τα όπλα για να υπερασπιστεί την πατρίδα τους.

Η Γιαρίνα Αρίεβα και ο Σβιατοσλάβ Φουρσίν είχε σχεδιάσει τον γάμο για τον Μάιο, ωστόσο μετά τις εξελίξεις επέσπευσαν τις διαδικασίες και ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου την προηγούμενη εβδομάδα.

Φορώντας ρούχα παραλλαγής και κρατώντας τουφέκια, το ζευγάρι δήλωσε στο CNNi πως περνάνε τον «μήνα του μέλιτος» σε μια πόλη υπό πολιορκία, το Κίεβο και θέλουν να πολεμήσουν για την χώρα τους.

«Είναι δύσκολο να αντιληφθούμε ακόμα αυτή τη νέα πραγματικότητα», λέει η Αρίεβα, η οποία κατάγεται από το Κίεβο. Όπως σημειώνει, την πρώτη ημέρα της άνοιξης ο κόσμος σπέρνει ηλίανθους, ωστόσο αυτή τη φορά αντιστέκεται στην επίθεση της Ρωσίας.

«Κανείς δεν λέει πως θα χάσουμε, κανείς δεν κλαίει. Όλοι πιστεύουμε ότι θα κερδίσουμε. Είναι όλα θέμα χρόνου. Είμαι χαρούμενη που βλέπω τόσο ανθρώπους να είναι έτοιμοι να πολεμήσουν. Έτοιμοι να σκοτώσουν για την πατρίδα τους. Δεν αμφιβάλω πως σε αυτό τον πόλεμο θα νικήσουμε», λέει χαρακτηριστικά.

Ο σύζυγός της, Φουρσίν γεννήθηκε στη Λβιβ. Όπως αναφέρει, «οι άνθρωποι θέλουν να ζουν ελεύθεροι. Είναι έτοιμοι να πολεμήσουν για την αυτή».

Όταν βγαίνει σε αποστολή ανησυχεί για την ασφάλεια της οικογένειάς του αλλά δηλώνει έτοιμος να κάνει «ότι χρειαστεί για να τους προστατέψει».

Η Γιαρίνα σημειώνει πως «η ζωή έχει αλλάξει, αλλά υπάρχει ζωή. Οι άνθρωποι κάνουν αστεία και γελούν...».

Το ζευγάρι κάνει παράλληλα έκκληση στη διεθνή κοινότητα να βοηθήσει την Ουκρανία με χρήματα, τρόφιμα, όπλα, φάρμακα και να επιβάλλει ακόμα περισσότερες κυρώσεις στη Ρωσία.

Ο Φουρσίν από την πλευρά του ελπίζει για το μέλλον. Ελπίζει ότι θα έρθει σύντομα η μέρα που θα μαζέψει την οικογένειά του και τους φίλους του και θα πιεί ένα καλό ποτήρι κρασί και να πει σε όλους «Ζήτω, ο πόλεμος τελείωσε, κερδίσαμε!».

Πριν γίνει αυτό όμως θέλει, όπως λέει, «όλοι στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας να θυμούνται ότι αγωνιζόμαστε για την ελευθερία στον κόσμο».

LIVE BLOG - Ουκρανία: Μεγάλο στρατιωτικό κομβόι προς το Κίεβο, επιθέσεις στο Χάρκοβο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης