ΚΟΣΜΟΣ

LIVEBLOG: Επιχείρηση εξόδου Ελλήνων από Μαριούπολη - Βομβαρδίζεται το Χάρκοβο, στη Χερσώνα οι Ρώσοι

LIVEBLOG: Επιχείρηση εξόδου Ελλήνων από Μαριούπολη - Βομβαρδίζεται το Χάρκοβο, στη Χερσώνα οι Ρώσοι
Επίθεση στα περίχωρα του Κιέβου AP Photo/Efrem Lukatsky

Στόχους στο Κίεβο χτυπά η Ρωσία, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για πέντε νεκρούς και πέντε τραυματίες κατά το πλήγμα στον πύργο τηλεοπτικών μεταδόσεων της ουκρανικής πρωτεύουσας, που γειτνιάζει με τον εβραϊκό Μνημείο του Ολοκαυτώματος του Μπάμπι Γιαρ, στην τοποθεσία όπου σφαγιάστηκαν 33.000 εβραίοι από τους ναζί μέσα σε 48 ώρες το 1941. Νωρίτερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε προειδοποιήσει τους κατοίκους να εγκαταλείψουν το Κίεβο, ενώ πλησιάζει μεγάλο στρατιωτικό κομβόι μήκους άνω των 60 χλμ. Παράλληλα, το βράδυ της Τρίτης βομβαρδίζεται εκ νέου το Χάρκοβο, το οποίο δέχθηκε σφοδρό σφυροκόπημα και το πρωί. Ο Ρωσικός στρατός έχει μπει στη Χερσώνα, ενώ αγωνία υπάρχει για την κατάσταση που διαμορφώνεται στη Μαριούπολη,  όπου την Τετάρτη θα διενεργηθεί επιχείρηση εξόδου ομογενών και μέρους του προσωπικού του ελληνικού προξενείου.

Στόχους στο Κίεβο χτυπά η Ρωσία, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για πέντε νεκρούς και πέντε τραυματίες κατά το πλήγμα στον πύργο τηλεοπτικών μεταδόσεων της ουκρανικής πρωτεύουσας, που γειτνιάζει με τον εβραϊκό Μνημείο του Ολοκαυτώματος του Μπάμπι Γιαρ, στην τοποθεσία όπου σφαγιάστηκαν 33.000 εβραίοι από τους ναζί μέσα σε 48 ώρες το 1941. Νωρίτερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε προειδοποιήσει τους κατοίκους να εγκαταλείψουν το Κίεβο, ενώ πλησιάζει μεγάλο στρατιωτικό κομβόι μήκους άνω των 60 χλμ. Παράλληλα, το βράδυ της Τρίτης βομβαρδίζεται εκ νέου το Χάρκοβο, το οποίο δέχθηκε σφοδρό σφυροκόπημα και το πρωί. Ο Ρωσικός στρατός έχει μπει στη Χερσώνα, ενώ αγωνία υπάρχει για την κατάσταση που διαμορφώνεται στη Μαριούπολη.

«Πολεμάμε για την ελευθερία και την Ουκρανία». Με αυτή τη φράση και σε δραματικό τόνο, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που ζητά την ένταξη «χωρίς καθυστέρηση» της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση ύστερα από τη ρωσική εισβολή, απευθύνθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μέσω τηλεδιάσκεψης.

Παράλληλα, το Κίεβο απευθύνει έκκληση στο ΝΑΤΟ για υποστήριξη της αεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας, μέσω no fly zone.

Δείτε λεπτό προς λεπτό στο LIVE BLOG του CNN Greece όλες τις τελευταίες εξελίξεις από την Ουκρανία: