ΚΟΣΜΟΣ

Η Βρετανία δεν επιτρέπει κανένα ρωσικό αεροσκάφος στον εναέριο χώρο της - «Θα κατάσχεται»

Σκληραίνει τη στάση της η Βρετανία απέναντι στη Ρωσία και απαγορεύει οποιοδήποτε ρωσικό αεροσκάφος στον εναέριο χώρο της (Jessica Taylor/UK Parliament via AP)

Σκληραίνει τη στάση της απέναντι στη Ρωσία η Μεγάλη Βρετανία, μετά τον πόλεμο που ξεκίνησε η πρώτη στην Ουκρανία πριν από 14 ημέρες.

Χθες, Τρίτη, ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας, Γκραντ Σαπς, διεμήνυσε ότι οποιοδήποτε ρωσικό αεροσκάφος εισέρχεται στον εναέριο χώρο του Ηνωμένου Βασιλείου θα θεωρείται πλέον πως διαπράττει «ποινικό αδίκημα».

«Έκανα ποινικό αδίκημα οποιοδήποτε ρωσικό αεροσκάφος να εισέρχεται στον εναέριο χώρο του ΗΒ και τώρα η κυβέρνηση της αυτής μεγαλειότητος θα μπορεί να συλλαμβάνει τα αεροπλάνα αυτά», ανέφερε ο υπουργός μέσω Twitter.

Η Βρετανία θα καταργήσει και τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου

Η Βρετανία θα καταργήσει σταδιακά τις εισαγωγές πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου από τη Ρωσία έως το τέλος του 2022, ανακοίνωσε την Τρίτη, 8 Μαρτίου, ο υπουργός Εργασίας και Ενέργειας, Κουάσι Κουαρτένγκ.

«Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν αυτό το έτος για να εξασφαλίσουν μια ομαλή μετάβαση, έτσι ώστε οι καταναλωτές να μην επηρεαστούν», είπε ο Κουαρτένγκ σε μια σειρά από tweets που αναγγέλλουν τη σταδιακή κατάργηση.

Όπως είπε, η μετάβαση θα δώσει στην αγορά, τις επιχειρήσεις και τις αλυσίδες εφοδιασμού περισσότερο από αρκετό χρόνο για να αντικαταστήσουν τις ρωσικές εισαγωγές πετρελαίου, οι οποίες αποτελούν το 8% της βρετανικής ζήτησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης