ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Audi R8 συνταξιοδοτήθηκε οριστικά

Το Audi R8 συνταξιοδοτήθηκε οριστικά

Το R8 είναι το πιο εντυπωσιακό μοντέλο της Audi, μιας και πρόκειται για ένα supercar που έχει συμβάλλει αναμφίβολα θετικά στην εικόνα της μάρκας.

Με βάση τον αρχικό προγραμματισμό της Audi η παραγωγή του έπρεπε να είχε σταματήσει εδώ και μερικούς μήνες, όμως η αυξημένη ζήτηση ανάγκασε στην ουσία τη γερμανική εταιρεία να το διατηρήσει στο γκάμα της. Ενδεικτικό για το μεγάλο ενδιαφέρον, πάντα με το δεδομένα της κατηγορίας, είναι το ότι οι πωλήσεις του τον τελευταίο χρόνο της παρουσίας του ενισχύθηκαν κατά 49%.

AUDI-R8-(2).jpg

H κατασκευή του τελευταίου R8 σημαίνει πως και ο V10 των 5.200 κυβικών πλησιάζει προς την ολοκλήρωση της καριέρας του. Το σύνολο κινεί και τη Lamborghini Huracan, η οποία επίσης θα ολοκληρώσει την παρουσία της μέσα στο 2024.

Η διαφορά είναι πως ενώ για το R8 δεν υπάρχει διάδοχος οι Ιταλοί ετοιμάζουν πυρετωδώς το μοντέλο που θα αντικαταστήσει τη Huracan και θα έχει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένα plug-in υβριδικό σύστημα πρόωσης με ένα μικρότερο, τόσο από πλευράς χωρητικότητας όσο και αριθμού κυλίνδρων, κινητήρα βενζίνης.

AUDI-R8-(3).jpg

ΔΗΜΟΦΙΛΗ