ΚΟΣΜΟΣ

Η Βρετανίδα ΥΠΕΞ εκτιμά πως ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να διαρκέσει έως και 10 χρόνια

Τρας: «Η Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν είναι λιγότερο αξιόπιστη από την πρώην Σοβιετική Ένωση» AP Photo/Czarek Sokolowski

Τρομακτική εκτίμηση για τον πόλεμο στην Ουκρανία έκανε η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών, Λιζ Τρας, λέγοντας πως μπορεί να διαρκέσει και μέχρι δέκα χρόνια. 

Σε ομιλία της σε δείπνο στο Σίτι του Λονδίνου το βράδυ της Τετάρτης, η κυρία Τρας τόνισε πως η Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν είναι λιγότερο αξιόπιστη από την πρώην Σοβιετική Ένωση, εκφράζοντας την ανησυχία της για το ενδεχόμενο χρήση τακτικών πυρηνικών ή χημικών όπλων.

Η υπουργός Εξωτερικών είπε ότι ο Ρώσος ηγέτης είναι ένας «απελπισμένος απατεώνας - χειριστής» που δεν πρέπει να ανταμείβεται για την επιθετικότητά του.

Ακόμη, προειδοποίησε ότι «αν τα καταφέρει θα υπάρξει ανείπωτη περαιτέρω δυστυχία σε όλη την Ευρώπη και τρομερές συνέπειες σε όλο τον κόσμο».

Σημείωσε πως η Βρετανία και οι σύμμαχοί της πρέπει «να συνεχίσουν να προχωρούν περισσότερο και πιο γρήγορα για να απωθήσουν τη Ρωσία από ολόκληρη την Ουκρανία».

Η υπουργός Εξωτερικών υποστηρίζει ότι στη Ρωσία δεν πρέπει να δοθεί κανένα ουκρανικό έδαφος σε καμία ειρηνευτική συνομιλία και ότι η κρίση στην Ουκρανία πρέπει να είναι ο καταλύτης για μια αναθεώρηση της προσέγγισης της Δύσης στη διεθνή ασφάλεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης