ΚΟΣΜΟΣ

LIVEBLOG: Βομβαρδισμοί στο Κίεβο παρουσία Γκουτέρες, αναχαίτιση ρωσικών πυραύλων στην Οδησσό

LIVEBLOG: Βομβαρδισμοί στο Κίεβο παρουσία Γκουτέρες, αναχαίτιση ρωσικών πυραύλων στην Οδησσό
Το Κρεμλίνο προειδοποιεί ότι η αποστολή βαρέων όπλων στην Ουκρανία απειλεί την ασφάλεια στην Ευρώπη (AP Photo/Dmitry Lovetsky)

Με μια ματιά:

  • Το Κρεμλίνο προειδοποιεί ότι η αποστολή βαρέων όπλων στην Ουκρανία απειλεί την ασφάλεια στην Ευρώπη
  • Όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφωνούν ότι δεν θα πληρώσουν την Ρωσία απευθείας σε ρούβλια για τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου, δήλωσαν υψηλόβαθμοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι, σημειώνοντας ότι οι επόμενες πληρωμές είναι προγραμματισμένες για τις 20 Μαΐου.
  • Σε προάστια του Κιέβου βρέθηκε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, μετά την επίσκεψής του στη Μόσχα, όπου ήλθε ενώπιος ενωπίω με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Είδε από κοντά τα ερείπια στην Μποροντιάνκα και την Μπούτσα ενώ έστειλε το μήνυμα πως «ο πόλεμος δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός». Αργότερα, θα συναντηθεί με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
  • Για γρήγορη διαδικασία ένταξης στο ΝΑΤΟ της Φινλανδίας και της Σουηδίας, εάν αποφασίσουν να υποβάλλουν σχετικό αίτημα, εγγυήθηκε σήμερα, Πέμπτη, ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.
  • Ο Ρώσος πρόεδρος προειδοποίησε την Τετάρτη ότι οποιαδήποτε χώρα αποπειραθεί να παρέμβει στην Ουκρανία θα βρεθεί ενώπιον «αστραπιαίας» απάντησης από τη Ρωσία, τονίζοντας ότι έχουν ήδη ληφθεί οι αποφάσεις για το πώς θα αντιδράσει η Ρωσία.
  • Βομβαρδισμοί στο Ντονέτσκ: Αξιωματούχοι στο Ντονέτσκ δημοσίευσαν φωτογραφίες ενός μικρού οικισμού στην περιοχή όπου χτυπήθηκαν πάνω από δώδεκα σπίτια. Ο Πάβλο Κυριλένκο, επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης του Ντονέτσκ, δήλωσε στο κανάλι του στο Telegram ότι 27 σπίτια ακριβώς στο χωριό Λάστοχκινε υπέστησαν ζημιές από βομβαρδισμούς.
  • Ουκρανοί αξιωματούχοι μιλούν για κίνδυνο να ανοίξει νέο μέτωπο στη σύγκρουση με τη Ρωσία, στην Υπερδνειστερία. Η Μολδαβία αφήνει την ουδετερότητά της και «μπαίνει» στον πόλεμο, στέλνοντας βοήθεια στην Ουκρανία, ενώ εντάσσεται και στο μέτωπο των χωρών που επιβάλλουν οικονομικές κυρώσεις κατά της Μόσχας.

Όλες οι εξελίξεις στο live του CNN Greece: