ΚΟΣΜΟΣ

Σεργκέι Λαβρόφ: Ο Ζελένσκι δεν ενδιαφέρεται για τον λαό του

Τα επικριτικά σχόλιά του σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό δίκτυο της Λευκορωσίας ASSOCIATED PRESS

Τα πυρά του εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, για τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγορώντας τον πως δεν έχει καταλάβει ακόμη την σοβαρότητα της κατάστασης στην οποία έχει επέλθει η ίδια του η χώρα.

Σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό δίκτυο της Λευκορωσίας μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά, πως οι ιδέες του είναι ενδεικτικές του «ρατσισμού» από τον οποίο διακατέχεται η ουκρανική κυβέρνηση.

Ο ουκρανός πρόεδρος είχε ταχθεί πρόσφατα υπέρ της δημιουργίας ενός διεθνούς δικαστηρίου, ενώπιον του οποίου θα λογοδοτούσε η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία και τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν εκεί.

Από το «στόχαστρο» του Λαβρόφ δεν ξέφυγε ούτε η Δύση μεταξύ άλλων. Η «υστερική αντίδραση» στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» (σ.σ. όπως αποκαλεί η Μόσχα την εισβολή στην Ουκρανία) επιβεβαίωσε, κατά τον Λαβρόφ, τη θέση του Κρεμλίνου ότι ο πόλεμος ήταν «απολύτως απαραίτητος».

Με την ανάληψη στρατιωτικής δράσης, η Μόσχα κατέστρεψε τα «γεωπολιτικά παιχνίδια της Δύσης», που φιλοδοξούσε να μετατρέψει την Ουκρανία σε μόνιμη απειλή για τη Ρωσία, σύμφωνα με δηλώσεις του που μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης