ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

Το πρωί της Πέμπτης, ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια,υπέστη Διακοπή ρεύματος εξαιτίας ρωσικού πυραυλικού πλήγματος AP/Leo Correa

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση του ουκρανικού πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια, που είχε διακοπεί μετά τις ρωσικές επιθέσεις, ανακοίνωσε η Ukrenergo, ο ουκρανός διαχειριστής του δικτύου.

Η ουκρανική κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Energoatom είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι η ηλεκτροδότηση είχε διακοπεί μετά τις σημερινές ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις.

«Οι ειδικοί της Ukrenergo αποκατέστησαν στην ηλεκτροδότηση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια που είχε διακοπεί από τα πυραυλικά πλήγματα σήμερα», ανακοίνωσε η Ukrenergo μέσω του Telegram.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Πέμπτης, ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια,υπέστη Διακοπή ρεύματος εξαιτίας ρωσικού πυραυλικού πλήγματος, όπως ανακοίνωσε η ουκρανική εταιρεία Energoatom.

Ειδικότερα, ο πυρηνικός σταθμός, ο οποίος βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρωσικών στρατευμάτων στη νότια Ουκρανία, έχασε τη σύνδεσή του με το ουκρανικό σύστημα ηλεκτροδότησης, γεγονός το οποίο οι Ρώσοι αξιωματούχοι στην περιοχή, αποδίδουν σε «προβοκάτσια».

«Ητελευταία γραμμήεπικοινωνίας μεταξύ του κατεχόμενου πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια και του ουκρανικού δικτύου ηλεκτροδότησηςκόπηκελόγω των επιθέσεων με ρουκέτες» του ρωσικού στρατού, επεσήμανε η Energoatom, προσθέτοντας ότι «αυτή τη στιγμή ο σταθμός (…) πέρασε σε κατάσταση «black out» γιαέκτη φοράμετά την κατοχή».

Η ανακοίνωση αυτή έγινε την ώρα που η Ουκρανία βρίσκεται εν μέσω νέων ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων, οι οποίες έπληξαν πολλές πόλεις και υποδομές της χώρας.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο πέμπτος και ο έκτος αντιδραστήρας του πυρηνικού σταθμού έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, ενώ έχουν ενεργοποιηθεί 18 γεννήτριες που λειτουργούν με ντίζελ προκειμένου να διασφαλιστεί η βασική λειτουργία του σταθμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης