ΚΟΣΜΟΣ

Πυροβολεί, οδηγεί, τρολάρει: Οι επτά μη βασιλικές στιγμές της Βασιλίσσης…

Twitter/Kensington Palace

Μία ζωή ακριβείας, στριμωγμένη στα «πρέπει» και τα «μη» του αυστηρού πρωτοκόλλου; Ως επί το πλείστον, ναι. Ωστόσο, στις φλέβες τής γαλαζοαίματης Ελισάβετ κυλά κόκκινο αίμα, όπως κάθε ανθρώπου. Που σημαίνει πως η ανάγκη για ελευθερία κάποιες φορές υπερισχύει των κανόνων...

Η Βασίλισσα Ελισάβετ ανέβηκε στον βρετανικό θρόνο το 1953, σε ηλικία 25 χρόνων. Κατά τη διάρκεια της 63χρονης θητείας της, η μακροβιότερη βασίλισσα της βρετανικής ιστορίας, έχει γνωρίσει 12 Πρωθυπουργός, επτά Πάπες και επτά Αρχιεπισκόπους του Καντέρμπουρι. Ιδού πέντε από τις απρόσμενες στιγμές «ανταρσίας» της 90χρονης Ελισάβετ.

Η Βασίλισσα – σοφερίνα...

Ο φωτογραφικός φακός την έχει απαθανατίσει πίσω από το τιμόνι και, μάλιστα, φορώντας κουκούλα και μεταφέροντας επιβάτες.

Βασίλισσα «photomber»!

Καίτοι ακουσίως, η Βασίλισσα κάνει photobombing: Το 2014, κατά τη διάρκεια των Αγώνων της Κοινοπολιτείας, στη Γλασκώβη, εμφανίστηκε χαμογελώντας πλατιά πίσω από δύο Αυστραλές αθλήτριες του χόκεϊ που έβγαζαν σέλφι.

Μία βασίλισσα για τον Τζέιμς Μποντ

Όταν, το 2012, η Βρετανία υποδεχόταν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, γυρίστηκε ένα εντυπωσιακό κλιπ με δύο «θεσμούς» αμιγώς βρετανικούς: Το Μπάκιγχαμ και τον Τζέιμς Μποντ. Τότε, η Βασίλισσα είχε καταπλήξει όχι μόνο το σκηνοθέτη του κλιπ, Ντάνι Μπόιλ – με την προθυμία της να υποδυθεί τον... εαυτό της στα γυρίσματα αλλά και να αυτοσχεδιάσει στις ατάκες της – αλλά και την παγκόσμια κοινή γνώμη που είδε τη βρετανική μοναρχία με άλλο μάτι...

«Τρολάροντας» τους Ομπάμα


Άξιος σύμμαχος του εγγονού της, Χάρι, έγινε – μετά χαράς, απ’ότι αποδείχτηκε – η 90χρονη Ελισάβετ στο «τρολάρισμα» του προεδρικού ζεύγους των Ηνωμένων Πολιτειών, στο πλαίσιο προώθησης των Invictus Games.

Το... «φλερτ» με τον Τζάστιν Τριντό


Ο νέος Καναδός πρωθυπουργός συνήθως σαγηνεύει όποιον τον γνωρίζει. Η Αυτής Μεγαλειότης δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Έπεσε θύμα της γοητείας του σε μία εκδήλωση της Κοινοπολιτείας, πέρυσι, όταν ο Τζάστιν Τριντό μίλησε με διθυράμβους για την αρχηγό του βρετανικού έθνους. Στη δική της ομιλία, η Βασίλισσα αστειεύτηκε: «Ευχαριστώ πολύ, Τζάστιν Τριντό, που με κάνεις να νιώθω τόσο μεγάλη». Εκείνος, αποδεικνύοντας πως δεν έχει αδίκως τη φήμη του καρδιοκατακτητή, απαντούσε αργότερα μέσω Twitter: «Αντιθέτως, εσείς είστε πάντα νέα».

«Shoot» and let the others die...


Η Ελισάβετ όπως ελάχιστοι θα μπορούσαν να τη διανοηθούν: Κρατώντας όπλο και πυροβολώντας, σε ένα κέντρο σκοποβολής στο Σάρεϊ, πιθανότατα το 1993.

Μία πριγκίπισσα με... γράσο στα χέρια;

Πριν ακόμη ανέβει στο θρόνο, η πριγκίπισσα Ελισάβετ υπηρετούσε ως μηχανικός στο βρετανικό στρατό. Ιστορικής αξίας οι ασπρόμαυρες εικόνες όπου φαίνεται να δουλεύει τη μηχανή ενός φορτηγού του Ερυθρού Σταυρού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης