ΚΟΣΜΟΣ

Συγχαρητήριο μήνυμα Σι Τζινπίνγκ στον βασιλιά Κάρολο

Jack Taylor/Pool Photo via AP, File

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ έστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στον βασιλιά Κάρολο Γ' και στη βασίλισσα Καμίλα του Ηνωμένου Βασιλείου για τη στέψη τους, όπως μετέδωσαν σήμερα κινεζικά ΜΜΕ.

Ο Σι ανέφερε πως η Κίνα είναι διατεθειμένη να διευρύνει τη συνεργασία και τις πολιτιστικές ανταλλαγές με τη Βρετανία και πως οι δύο χώρες θα πρέπει να προωθήσουν από κοινού την ειρήνη και τη συνεργασία.

Kαι επίσημα Ηγεμόνας ο Κάρολος

Σε μια μεγαλειώδη τελετή στο Αβαείο του Γουέστμινστερ στο Λονδίνο, ο Κάρολος Γ΄ στέφθηκε σήμερα Σάββατο (6/5) βασιλιάς και ανακηρύχθηκε επίσημα ο 40ός μονάρχης τoυ Ηνωμένου Βασιλείου.

Η στιγμή της στέψης. / Jonathan Brady/Pool Photo via AP

Ο Κάρολος ανακυρήχθηκε βασιλιάς μετά τον θάνατο της μητέρας του, της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄, τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους και σήμερα πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή της στέψης του παρουσία πλήθους υψηλών προσκεκλημένων.

Εδώ και αρκετές ημέρες είχαν αποκλειστεί τμήματα του κεντρικού Λονδίνου στη διαδρομή που ακολούθησαν ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, την επίσημη κατοικία της βρετανικής μοναρχίας στο Λονδίνο, μέχρι το Αβαείο του Γουέστμινστερ, την εκκλησία της στέψης του έθνους από το 1066.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης