ΚΟΣΜΟΣ

Europol: Οι τζιχαντίστριες είναι πιο επικίνδυνες

Getty Images/ Ideal Images

5000 νέοι τζιχαντιστές απειλούν την Ευρώπη, σύμφωνα με τη νέα προειδοποίηση που εξέδωσε η Europol. Οι μαχητές αυτοί πολεμούν στο Ιράκ και τη Συρία ενώ έχουν γεννηθεί σε ευρωπαϊκές χώρες.

Το ένα τρίτο από αυτούς εκπαιδεύονται με σκοπό να επιστρέψουν στη χώρα όπου γεννήθηκαν και είναι πιθανό να συμμετάσχουν σε ένα μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα. «Μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων, ή ξένοι μαχητές που επιστρέφουν με διαβατήρια της ΕΕ ταξιδεύουν κατά κανόνα εντός της Ένωσης, με αυθεντικά ή πλαστά διαβατήρια», ανέφερε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας.

Επιπλέον, η Europol έχει ετοιμάσει ένα κείμενο 55 σελίδων το οποίο αναφέρεται σε κίνδυνο επιθέσεων από μεμονωμένα άτομα (μοναχικούς λύκους) φαινόμενο το οποίο έχει ήδη αρχίσει να εκδηλώνεται κυρίως στη Γερμανία.

Η Europol αναφέρει ότι οι τελευταίες επιθέσεις δεν είχαν οργανωθεί από το Ισλαμικό Κράτος, παρ' ότι ανέλαβε την ευθύνη τους. Επίσης, σημειώνεται πως μέσα στους υποψήφιους τρομοκράτες συγκαταλέγονται πολλές γυναίκες, η δράση των οποίων χαρακτηρίζεται «αρκετά πετυχημένη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης