ΚΟΣΜΟΣ

Κυκλοφοριακό κομφούζιο στο αεροδρόμιο του Χίθροου εξαιτίας διαμαρτυρίας

twitter

Χιλιάδες ταξιδιώτες έχουν εγκλωβιστεί και μεγάλες ουρές έχουν σχηματιστεί στο δρόμο που οδηγεί στο αεροδρόμιο του Χίθροου στο Λονδίνο, καθώς έχει μπλοκαριστεί η πρόσβαση σε αυτό.

Διαδηλωτές της κίνησης «Black Lives Matter» έχουν καταλάβει τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στο αεροδρόμιο και έχουν απλώσει πανό με το σύνθημα «Αυτή είναι μια κρίση» (This is a crisis) στις δύο άκρες του.

Οι διαδηλωτές έχουν ξαπλώσει στο οδόστρωμα και δεν επιτρέπουν σε κανέναν να περάσει, προκαλώντας χάος και ταλαιπωρία στους οδηγούς με κατεύθυνση το αεροδρόμιο.

Όπως ανέφερε η αστυνομία, ορισμένοι από τους διαδηλωτές έχουν συλληφθεί, ενώ μέχρι στιγμής έχει ανοίξει μία από τις τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας, ωστόσο το κομφούζιο παραμένει.

Η διαμαρτυρία λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο αιχμής για το αεροδρόμιο, καθώς εκατοντάδες οικογένειες φεύγουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Το Χίθροου δεν είναι το μοναδικό αεροδρόμιο στη Βρετανία στο οποίο παρουσιάστηκε πρόβλημα. Νωρίτερα το πρωί, σε μια άλλη αγγλική πόλη, στο Μπέρμιγγχαμ, διαδηλωτές έκλεισαν επίσης το δρόμο που οδηγεί στο αεροδρόμιο.

Αλλά και στο Νόττιγχαμ, διαδηλωτές ξάπλωσαν στις ράγες του τραμ, προκαλώντας κι εκεί κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Η κίνηση «Black Lives Matter» έχει στόχο να επιστήσει την προσοχή στο ζήτημα του ρατσισμού. Ξεκίνησε στις ΗΠΑ με αφορμή τις δολοφονίες Αφροαμερικανών από την αστυνομία και έχει επεκταθεί και στη Μεγάλη Βρετανία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης