ΚΟΣΜΟΣ

Tο Brexit μπορεί να μετατεθεί στα τέλη του 2019

Ben Pruchnie / Getty Images/Ideal Images

«Το Brexit μπορεί να μετατεθεί στα τέλη του 2019, εξαιτίας των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η βρετανική κυβέρνηση και των εκλογών στη Γαλλία και τη Γερμανία» υποστηρίζει δημοσίευμα των Sunday Times.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι Βρετανοί υπουργοί έχουν προειδοποιήσει κατ’ ιδίαν υψηλόβαθμους αξιωματούχους του χρηματοπιστωτικού τομέα του Σίτι του Λονδίνου ότι η προσφυγή στο άρθρο 50 μπορεί να γίνει στα τέλη του 2017, γεγονός που θα αναβάλει και το Brexit για τα τέλη του 2019.

«Ορισμένοι υπουργοί πιστεύουν ότι η εκκίνηση της διαδικασίας μπορεί να μετατεθεί στο φθινόπωρο του 2017», δήλωσε στην εφημερίδα πηγή του Σίτι και πρόσθεσε:

Δεν έχουν την υποδομή για τους ανθρώπους που πρέπει να προσλάβουν για τις διαπραγματεύσεις. Λένε ότι δεν γνωρίζουν ποια είναι τα σωστά ζητήματα που πρέπει να θέσουν όταν αρχίσουν τελικά να διαπραγματεύονται με την Ευρώπη.

Μέλος του βρετανικού υπουργικού συμβουλίου, το οποίο δεν κατονομάζεται, δήλωσε στους Sunday Times ότι τα χρονοδιαγράμματα των εκλογών στη Γαλλία και τη Γερμανία θέτουν «ορισμένες δυσκολίες»

Οι δύο γύροι των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία θα διεξαχθούν στις 23 Απριλίου και στις 7 Μαΐου του 2017, ενώ οι ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία θα γίνουν το φθινόπωρο του 2017.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης