ΚΟΣΜΟΣ

Ορθόδοξη λειτουργία στην Παναγιά των Παρισίων

Στιγμιότυπο από τον πανηγυρικό εσπερινό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, στον ναό της Παναγίας των Παρισίων, την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016 Ιερά Μητρόπολις Γαλλίας / Métropole orthodoxe grecque de France mgro.fr

Χοροστατούντος του μητροπολίτη Γαλλίας Εμμανουήλ εορτάστηκε το απόγευμα της Κυριακής για ακόμη μία χρονιά ο εσπερινός του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, στον περίφημο ναό της Παναγίας των Παρισίων.

Στον πανηγυρικό εσπερινό ο μητροπολίτης Εμμανουήλ πλαισιώθηκε από τον ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Γαλλίας αρχιμανδρίτη Μάξιμο Παφίλη και τον ιεροδιάκονο π. Ζαν Ντρομπό (Jean Drobot).

Επιπλέον, παρίσταντο ο επίσκοπος Ρηγίου Ειρηναίος και ορθόδοξοι ιερείς της Γαλλίας.

Στην ακολουθία παρευρέθη ο ρωμαιοκαθολικός επίσκοπος Ζαν-Μαρί Ζασιέ (Jean-Marie Jachiet) ως εκπρόσωπος του καρδιναλίου των Παρισίων Αντρέ Βεν-Τρουά (André Vingt-Trois), o οποίος ευχαρίστησε τους ορθόδοξους πιστούς για την παρουσία τους σε αυτόν τον ιστορικό ναό.

Πριν από χρόνια, η Μητρόπολη Γαλλίας προσέφερε την ιερή εικόνα του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στον καθεδρικό ναό της Notre Dame.

Έκτοτε, αποτελεί παράδοση ο ορθόδοξος μητροπολίτης Γαλλίας να τελεί εκεί τον πανηγυρικό εσπερινό στις αρχές Οκτωβρίου κάθε έτους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης