ΚΟΣΜΟΣ

Ο γηραιότερος επιστήμονας της Αυστραλίας είναι 102 ετών και συνεχίζει να εργάζεται

Edith Cowan University

Είναι ο γηραιότερος επιστήμονας στην Αυστραλία και κέρδισε την «μάχη» για να συνεχίσει να ασκεί το επάγγελμα του στον χώρο που ο ίδιος επιθυμεί. Ο 102 ετών David Goodall έπεισε τους εργοδότες του ότι δεν είναι καιρός να αποσυρθεί.

Το Πανεπιστήμιο Edith Cowan ζήτησε από τον κύριο Goodall να ξεκινήσει να εργάζεται από το σπίτι του, καθώς θεώρησε επικίνδυνη την παρουσία του εντός του ιδρύματος.

Ο επιστήμονας έχει μια καριέρα 70 ετών και είναι ο ιθύνων νους πίσω από 100 έρευνες. Εργάζεται στο πανεπιστήμιο ως τιμητικός ερευνητής άνευ αμοιβής.

Ύστερα από δύο δεκαετίες στην θέση του, τον Αύγουστο οι εργοδότες του του ζήτησαν να αδειάσει το γραφείο του και να μην επιστρέψει.

Ο οικολόγος αντιμετώπιζε προβλήματα με την όραση του και την ίδια περίοδο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει και την μεγάλη του αγάπη, το θέατρο, καθώς δεν μπορούσε να οδηγήσει για να πάει στις πρόβες.

Ενώ αρχικά το πανεπιστήμιο του ζήτησε να εργάζεται από το σπίτι του, τελικά βρέθηκε ένας «καλύτερος» χώρος σε μια πανεπιστημιούπολη κοντά στο μέρος που μένει ο επιστήμονας.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω πως βρήκαμε μια λύση που θα εγγυηθεί ότι ο David θα συνεχίσει να έχει ως βάση του ECU (Edith Cowan University)», είπε ο αντιπρύτανης Steve Chapman, μιλώντας στο BBC.

Ο ίδιος ο επιστήμονας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την λύση που βρέθηκε και μιλώντας στο ABC τόνισε:

«Ελπίζω να συνεχίσω με χρήσιμη δουλειά στον τομέα μου, όσο μου επιτρέψει η όρασή μου». «Αλλά ακόμη νομίζω πως η προσοχή σε θέματα ασφαλείας ήταν απαραίτητη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης