ΚΟΣΜΟΣ

Έργα του ανατρεπτικού καλλιτέχνη Banksy σε ξενοδοχείο της Βηθλεέμ (pics&vid)

REUTERS/ Ammar Awad

Ο ανατρεπτικός και μοναδικός καλλιτέχνης Banksy εγκαινιάζει το ξενοδοχείο του στη Βηθλεέμ, κοντά στο τείχος της «ντροπής» και ήδη έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον του κόσμου.

Και πώς να μην έχει γίνει αυτό άλλωστε, αφού ο γνωστός Βρετανός καλλιτέχνης έχει ξεχωρίσει για τα σατιρικά έργα του, μέσα από τα οποία σχολιάζει την πολιτική κατάσταση του κόσμου, την οικονομία και τις κοινωνικές ανισότητες και συγκρούσεις. Τα έργα του «στολίζουν» δρόμους, τοίχους και γέφυρες πόλεων σε όλο τον κόσμο.

Έξω από το Walled Off Hotel στη Βηθλεέμ ο κόσμος περιμένει με ανυπομονησία να μπει μέσα και να δει από κοντά έργα του καλλιτέχνη που έχει εντυπωσιάσει όσο κανένας άλλος.

(Πηγή: REUTERS/ Ammar Awad)

(Πηγή: REUTERS/ Ammar Awad)

Το CNNi μας ξεναγεί στους χώρους του ξενοδοχείου, δίνοντάς μας την ευκαιρία να δούμε και εμείς, έστω και έτσι, τα μοναδικά έργα του Banksy.

Δείτε τις φωτογραφίες από το εσωτερικό του ξενοδοχείου:

(Ένας Ισραηλινός στρατιώτης κοιτά έναν Παλαιστίνιο διαδηλωτή ο οποίος ετοιμάζεται να τον χτυπήσει με ένα... μαξιλάρι. Πηγή: REUTERS/ Ammar Awad)

(Ο Τζέιμς Μπάλφουρ υπογράφει τη διακήρυξη με την οποία δίδεται η υπόσχεση για εγκαθίδρυση μίας «εβραϊκής πατρίδας» στην Παλαιστίνη. Πηγή: REUTERS/ Ammar Awad)

(Η προεδρική σουίτα του ξενοδοχείου. Πηγή: REUTERS/ Ammar Awad)

(Ένα από τα δωμάτια του Walled Off Hotel. Πηγή: REUTERS/ Ammar Awad)

(Σφεντόνες, σφυριά και κάμερες παρακολούθησης κοσμούν έναν από τους τοίχους του ξενοδοχείου. Πηγή: REUTERS/ Ammar Awad)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης