ΚΟΣΜΟΣ

Μπ.Ομπάμα: Το σχόλιο του για το Obamacare και τον πρόεδρο Τραμπ (vid)

Φωτογραφία Αρχείου REUTERS/Kamil Krzaczynski

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα εξήρε το πολιτικό «αποτύπωμα» του Obamacare τονίζοντας, στo πλαίσιo ιδιωτικής εκδήλωσης, πως η δημοφιλία του συστήματος υγείας που προήγαγε είναι μεγαλύτερη απ’ αυτή του νέου προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

Με τους Ρεπουμπλικάνους να συνεχίζουν τις προσπάθειες της κατάρριψης του νόμου, ο Ομπάμα σημείωσε σε κοινό του Μανχάταν πως το Obamacare «δεν ήταν ποτέ πιο δημοφιλές, και είναι πιο δημοφιλές από τον τωρινό πρόεδρο».

Τα ποσοστά του Ντόναλντ Τραμπ έχουν πέσει αισθητά, ενώ το κοινό υποστήριξης της πρότασης για την υγεία που νομοθέτησε ο πρώην πρόεδρος αυξάνει ραγδαία τα ποσοστά των θιασωτών του. Αυτό την ώρα που οι Ρεπουμπλικάνοι καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να το αποδομήσουν.

Ο πρώην πρόεδρος, σύμφωνα με άτομο που παραβρέθηκε στην ιδιωτική εκδήλωση και όπως αναφέρει το CNNi, τόνισε πως την ερχόμενη Πέμπτη, όταν και θα γίνει μια νέα προσπάθεια αλλαγών στον νόμο του, το κόμμα του προέδρου Τραμπ θα συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες.

Παρότι πολλοί είναι οι Ρεπουμπλικάνοι που έχουν, δημόσια, ταχθεί κατά του Obamacare, ο πρώην πρόεδρος εκτίμησε πως και οι ίδιοι έχουν αντιληφθεί πως ορισμένοι από τους πλέον ευπαθείς υποστηρικτές τους έχουν επωφεληθεί από το σύστημα Υγείας του.

Ο πρόεδρος Τραμπ συγκεντρώνει το 44% της αποδοχής του κοινού, 100 μέρες από την ανάληψη της εξουσίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση του CNN/ORC. Το εν λόγω ποσοστό είναι το χαμηλότερο που καταγράφει από την ημέρα που νίκησε την Χίλαρι Κλίντον.

Στην ίδια δημοσκόπηση το 36% των ερωτηθέντων εκτιμά πως είναι σωστός ο τρόπος που ο Τραμπ χειρίζεται το ευαίσθητο θέμα της Υγείας, ενώ το 47% τίθεται υπέρ του Obamacare.

First on CNN: Ahead of Trump's 100th day mark, Obama says Obamacare is more popular than Trump

By MJ Lee, CNN National Politics Reporter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης