ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Η επίσκεψή του στο Τείχος των Δακρύων και τον Πανάγιο Τάφο (pics&vid)

REUTERS/ RONEN ZVULUN

Αντίθετα με ότι έκαναν μέχρι σήμερα οι Αμερικανοί πρόεδροι -να μην επισκέπτονται, δηλαδή, ακόμη και ιδιωτικώς, στα ταξίδια τους στην Παλαιστίνη τους ιερούς τόπους των Ιεροσολύμων καθώς αυτοί είναι συνδεδεμένοι με το καθεστώς της πόλης, ένα ζήτημα αγκάθι που δεν έχει επιτρέψει μέχρι σήμερα την ειρήνευση στην περιοχή- ο Ντόναλντ Τραμπ έπραξε διαφορετικά. 

Περιηγήθηκε στον πιο ιερό χώρο τον Ιουδαίων, δηλαδή το Τείχος των Δακρύων προσδίδοντας επιπλέον συμβολισμό στην επίσκεψή του αυτή στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά εδάφη, και μάλιστα, παραμονές της επετείου των 50 χρόνων από τον Πόλεμο των Έξι Ημερών ο οποίος ανέδειξε το Ισραήλ σε περιφερειακή δύναμη και επαναχάραξε τον χάρτη στη Μέση Ανατολή.

Φορώντας κιπά, δηλαδή το χαρακτηριστικό καπελάκι που φορούν οι Εβραίοι την ώρα της προσευχής, πλησίασε στο Τείχος, το άγγιξε και κατά το τυπικό, έβαλε ένα χαρτάκι με μία ευχή μέσα σε μία από τις οπές του. Αντιστοίχως, μπροστά στο Τείχος στάθηκαν και η σύζυγός του Μελάνια, όπως και η κόρη του Ιβάνκα με τον σύζυγό της, εβραϊκής καταγωγής Τζάρεντ Κούσνερ. Προηγουμένως, ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε επισκεφτεί με την οικογένειά του, τον Πανάγιο Τάφο.

Πηγή φωτογραφιών: Reuters / RONEN ZVULUN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης