ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Μάντσεστερ: Νέες φωτογραφίες του βομβιστή στη δημοσιότητα

Νέες φωτογραφίες του βομβιστή του Μάντσεστερ Σαλμάν Αμπεντί, έδωσαν στη δημοσιότητα οι βρετανικές Αρχές, που συνεχίζουν τις έρευνές τους για το τρομοκρατικό χτύπημα που «πάγωσε» την παγκόσμια κοινότητα.

Οι βρετανικές Αρχές προσπαθούν να ενώσουν τα κομμάτια του παζλ με τις κινήσεις και τα κίνητρα του νεαρού τρομοκράτη, ζητώντας τη συνδρομή και των πολιτών, τους οποίους καλούν να καταθέσουν ό,τι μπορεί να γνωρίζουν για την υπόθεση.

Το νέο φωτογραφικό υλικό που δόθηκε στη δημοσιότητα προέρχεται από κάμερες ασφαλείας, και στο οποίο φαίνεται ο 22χρονος βομβιστής να περπατά στην περιοχή Rusholme, την οποία έχουν «ξεσκονίσει» οι βρετανικές Αρχές, με έρευνες σε σπίτια που θεωρούνται «ύποπτα».

Ο Αμπεντί εμφανίζεται να περιπλανιέται στους δρόμους της περιοχής, άλλοτε κουβαλώντας την μπλε βαλίτσα, το περιεχόμενο της οποίας εξακολουθεί να παραμένει μυστήριο για τις Αρχές, και άλλοτε κρατώντας το μπουφάν του στα χέρια του.


Πηγή: Greater Manchester Police handout via REUTERS

Οι αστυνομικοί ερευνούν την περιοχή «πόρτα-πόρτα», προκειμένου να διαπιστώσουν πότε και με ποιους ήρθε σε επαφή ο Αμπεντί λίγες μέρες πριν πραγματοποιήσει την τρομοκρατική επίθεση.

Αυτό που είναι ήδη γνωστό για τον Αμπεντί, όπως υπενθυμίζει η αστυνομία του Μάντσεστερ, είναι ότι ο νεαρός βομβιστής έφυγε από το Ηνωμένο Βασίλειο στις 15 Απριλίου και επέστρεψε στις 18 Μαΐου, τέσσερις ημέρες πριν πυροδοτήσει τα εκρηκτικά που κουβαλούσε σε ένα σακίδιο πλάτης, στην Μάντσεστερ Αρένα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 22 άνθρωποι.


Πηγή: Greater Manchester Police handout via REUTERS


Πηγή: Greater Manchester Police handout via REUTERS


Πηγή: Greater Manchester Police handout via REUTERS


Πηγή: Greater Manchester Police handout via REUTERS


Από τις μέχρι στιγμής έρευνες έχει προκύψει ότι ο βρετανός, λιβυκής καταγωγής, αγόρασε μέρη της φονικής βόμβας στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά την επιστροφή του στη Βρετανία από το εξωτερικό, ωστόσο συνεχίζουν τις έρευνες για να διαπιστώσουν αν τυχόν είχαν περιέλθει στην κατοχή του υλικά για την κατασκευή του εκρηκτικού μηχανισμού και πριν την αναχώρησή του για τη Λιβύη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης