ΚΟΣΜΟΣ

Ο Παναμάς διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με την Ταϊβάν και υπέγραψε συμφωνία με την Κίνα (pics)

REUTERS/Greg Baker/Pool

Κίνα και Παναμάς συνήψαν συμφωνία συνεργασίας για το εμπόριο, τις επενδύσεις και πτυχές ναυτιλιακού και τουριστικού ενδιαφέροντος, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Γουαν Γι, μετά την υπογραφή της συμφωνίας από τις δύο πλευρές.

Της συμφωνίας προηγήθηκε η απόφαση του Παναμά να διακόψει τις διπλωματικές τις σχέσεις με την Ταϊβάν, ώστε να στραφεί στο Πεκίνο.

Η κυβέρνηση της Ταϊβάν εξέφρασε την δυσαρέσκειά της για αυτή την εξέλιξη, ενώ χαρακτήρισε λυπηρό το ότι ο Παναμάς επέλεξε να συνεργαστεί με τη χώρα. Η πρόεδρος της Ταϊβάν, Τσάι Ινγκ-ουέν, τόνισε πως η απόφαση θα επηρεάσει την σταθερότητα της περιοχής.

Το Γραφείο για Θέματα της Ταϊβάν στην Κίνα, με την σειρά του, ανακοίνωσε ότι η Ταϊβάν θα έκανε «μία σοφή επιλογή» αναγνωρίζοντας την αρχή της «μιας Κίνας».

(Η αντιπρόεδρος του Παναμά και υπουργός Εξωτερικών του Παναμά Ισαμπέλ ντε Σαιντ Μάλο κάνει χειραψία με τον υπουργός Εξωτερικών της Κίνας/REUTERS/Greg Baker/Pool)

Η σχετική ανακοίνωση αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα του αναφερόμενου γραφείου.

(REUTERS/Greg Baker/Pool)

(REUTERS/Greg Baker/Pool)

Η πρόεδρος της Ταϊβάν και το πολιτικό της κόμμα υποστηρίζουν την ανεξαρτησία της Ταϊβάν, προκαλώντας την αντίδραση της Κίνας.

(REUTERS/Greg Baker/Pool)

(REUTERS/Greg Baker/Pool)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης