ΚΟΣΜΟΣ

Νεκροί και τραυματίες από επίθεση σε εστιατόριο στην Μπουρκίνα Φάσο (pics)

REUTERS

Τουλάχιστον 17 άτομα σκοτώθηκαν και 8 ακόμη τραυματίστηκαν σε επίθεση ενόπλων κατά εστιατορίου στην πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο. 

Ειδικότερα, αργά το βράδυ της Κυριακής ένοπλοι επιτέθηκαν στο τουρκικό εστιατόριο Aziz Istanbul, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Επικοινωνιών Ρεμί Νταντζινού. Κατα τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων σκοτώθηκαν τρεις ένοπλοι τζιχαντιστές αλλά υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που είναι εγκλωβισμένοι στο κτίριο, δήλωσε σήμερα στην κρατική τηλεόραση ο υπουργός Επικοινωνιών Ρεμί Νταντζινού.

Η Μπουρκίνα Φάσο, όπως και πολλές χώρες της Δυτικής Αφρικής, έχουν στοχοποιηθεί κατά καιρούς από τζιχαντιστικές οργανώσεις που δρουν σε όλο το μήκος της υποσαχάριας περιοχής της Σαχέλ.

Οι περισσότερες επιθέσεις έχουν γίνει κατά μήκος του απομονωμένου βορεινού συνόρου της με το Μάλι, μια χώρα στην οποία έχουν οι ισλαμιστές μαχητές έχουν διαπράξει επιθέσεις των ισλαμιστών μαχητών για πάνω από δεκαετία, όπως μετέδωσε το Reuters.

Τριάντα άτομα έχασαν τη ζωή τους όταν ένοπλοι επιτέθηκαν σε εστιατόριο και ξενοδοχείο στην Ουαγκαντουγκού τον Ιανουάριο 2016, την ευθύνη για την οποία επίθεση ανέλαβε η πτέρυγα της Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγκρέμπ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης