ΚΟΣΜΟΣ

Το μήνυμα του αντιπροέδρου της Κομισιόν για τη σημασία των ευρωπαϊκών αξιών

REUTERS

Ένα "σαφές μήνυμα" για τη σημασία των ευρωπαϊκών αξιών, της συνεργασίας και του πατριωτισμού έστειλε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς, με την ευκαιρία της σημερινής Ημέρας Μνήμης για τα θύματα των ολοκληρωτικών και απολυταρχικών καθεστώτων.

«Ένας πραγματικός πατριώτης είναι υπερήφανος για το έθνος του/της, χρειάζεται ενότητα, ειλικρίνεια, συνεργασία, βλέπει τη δύναμη που υπάρχει στον συμβιβασμό και το δημόσιο διάλογο», τονίζει ο Τίμερμανς με αναρτήσεις του στο Twitter, προσθέτοντας το hashtag "ThisIsTheEU", δηλαδή "Αυτή είναι η ΕΕ".

«Ευρωπαϊκές αξίες. Να ποιοι είμαστε», συνεχίζει και εξηγώντας «τι πρεσβεύει η Ένωση», επικαλείται το άρθρο 2 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση: «Η Ένωση βασίζεται στις αξίες του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ελευθερίας, της δημοκρα­τίας, της ισότητας, του κράτους δικαίου, καθώς και του σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων, συμπε­ριλαμβανομένων των δικαιωμάτων των προσώπων που ανήκουν σε μειονότητες. Οι αξίες αυτές είναι κοινές στα κράτη μέλη εντός κοινωνίας που χαρακτηρίζεται από τον πλουραλισμό, την απαγόρευση των διακρί­σεων, την ανοχή, τη δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη και την ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης