ΚΟΣΜΟΣ

Νεκροί, τραυματίες και καταστροφές από τον τυφώνα Χάτο (pics)

REUTERS/Tyrone Siu

Συνολικά 16 είναι οι νεκροί που έχουν εξακριβωθεί μέχρι στιγμής από το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Χάτο στο Χονγκ Κονγκ και την νότια Κίνα.

Ειδικότερα, οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Μακάο. Εκτεταμένες πλημμύρες έπληξαν την πρώην πορτογαλική αποικία και νυν παράδεισο του τζόγου, όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, ενώ στις εικόνες που προβάλλονται από τηλεοπτικά δίκτυα φαίνονται αυτοκίνητα να έχουν βυθιστεί κάτω από το νερό και άνθρωποι να επιχειρούν να διασχίσουν τους δρόμους κολυμπώντας.

Πολλές ήταν και οι περιοχές που βυθίστηκαν στο σκοτάδι λόγω της διακοπής ηλεκτροδότησης από την κακοκαιρία και τα καζίνο στην περιοχή λειτούργησαν χάρη στις γεννήτριες. Προβλήματα έχουν διαπιστωθεί και στην υδροδότηση, ενώ περίπου 50 πτήσεις ακυρώθηκαν.

Όσον αφορά το Χονγκ Κονγκ, οι θυελλώδεις άνεμοι και οι ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν τον θάνατο ενός άνδρα, 83 ετών, που έπεσε στην θάλασσα και τον τραυματισμό 120 ανθρώπων, σύμφωνα με την αστυνομία.

Λόγω του τυφώνα εκατοντάδες αεροσκάφη καθηλώθηκαν στο έδαφος ενώ το Χρηματιστήριο παρέμεινε κλειστό.

REUTERS/Tyrone Siu

REUTERS/Tyrone Siu

REUTERS/Tyrone Siu

REUTERS/Tyrone Siu

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες κήρυξαν την περιοχή σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού, στην κλίμακα 10.

Η ταχύτητα των ανέμων ανήλθε σε 207 χιλιόμετρα ανά ώρα με αποτέλεσμα δρόμοι να καταστούν απροσπέλαστοι εξαιτίας των δέντρων που ξεριζώθηκαν. Οι βιτρίνες πολλών καταστημάτων έσπασαν.

Περισσότερες από 400 πτήσεις ακυρώθηκαν, τα δρομολόγια των λεωφορείων και του μετρό έχουν ελαττωθεί ενώ εκείνα των φέρι έχουν ανασταλεί.

REUTERS/Tyrone Siu

Deo Carmel Viste via REUTERS

Karen Yung via REUTERS

Deo Carmel Viste via REUTERS

Deo Carmel Viste via REUTERS

REUTERS/Stringer

REUTERS/Stringer

REUTERS/Stringer

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης