ΕΛΛΑΔΑ

Λαμία: Η ανακοίνωση της εταιρείας μετά τη μαζική τροφική δηλητηρίαση μαθητών

Λαμία: Η ανακοίνωση της εταιρείας μετά τη μαζική τροφική δηλητηρίαση μαθητών

Το γενικό νοσοκομείο Λαμίας στο οποίο διακομίστηκαν μαθητές και μαθήτριες μετά από δηλητηρίαση

EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

«Πρωτοφανές» χαρακτήρισε το συμβάν μαζικής δηλητηρίασης μαθητών μετά από κατανάλωση σχολικών γευμάτων στην Λαμία, η ιδιωτική εταιρεία catering που διένειμε τα γεύματα αυτά, σημειώνοντας πως «στην περίπτωση που προκύψει, η οποιαδήποτε δική μας, πλημμέλεια, αναλαμβάνουμε την ευθύνη μας».

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή της η εταιρεία ανέφερε πως «ανεξάρτητα από ευθύνη ή μη της εταιρείας μας, εκφράζουμε τη λύπη μας και τη συμπαράστασή μας στα παιδιά και τους γονείς».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της εταιρείας

«Χθες 16-5-2024 παρουσιάσθηκαν κρούσματα γαστρεντερίτιδας σε αριθμό μαθητών δημοτικών σχολείων στον Δήμο Λαμιέων.

Το γεγονός φέρεται να συνδέεται με την κατανάλωση σχολικού γεύματος, το οποίο παράγεται και διανέμεται από την εταιρεία μας.

Ήδη το θέμα διερευνάται με την δέουσα υπευθυνότητα, όπως προβλέπεται, βάσει των εφαρμοζόμενων διαδικασιών και πρωτοκόλλων, από τους αναγκαίους φορείς και αρμόδιες αρχές, στις οποίες παρέχουμε την οποιαδήποτε πληροφορία και στοιχείο μας ζητηθεί.

Δείγματα έχουν ήδη σταλεί στο Χημείο για εργαστηριακή ανάλυση.

Το συμβάν αυτό, πρωτοφανές για την εταιρεία μας, καθώς όμοιό του δεν έχει εμφανισθεί ποτέ στην υπέρ τριακονταετή παρουσία της στον χώρο της σίτισης, χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και διερευνήσεως, καθώς επί συνόλου 2033 διανεμηθεισών μερίδων εμφανίσθηκε σε περιορισμένο αριθμό περιπτώσεων.

Ανεξάρτητα από ευθύνη ή μη της εταιρείας μας, εκφράζουμε τη λύπη μας και τη συμπαράστασή μας στα παιδιά και τους γονείς.

Αναμένουμε τα σχετικά πορίσματα των διενεργούμενων ελέγχων και δηλώνουμε ότι στη περίπτωση που προκύψει, η οποιαδήποτε δική μας, έστω και παραμικρή πλημμέλεια, εξυπακούεται ότι αναλαμβάνουμε την ευθύνη μας και τις συνέπειές της».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ