ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Χιλιάδες έλεγχοι σε φορτηγά, στο πλαίσιο αντιτρομοκρατικών μέτρων

Φωτογραφία Αρχείου REUTERS/Alessandro Garofalo

Τα μικρά και μεγάλα φορτηγά έχουν μπει στο στόχαστρο των ερευνών της αντιτρομοκρατικής στην Ιταλία

Τις τρεις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου υπολογίζεται πως έγιναν περισσότεροι από 27.000 έλεγχοι σε μικρά και μεγάλα φορτηγά.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν, κυρίως, στα ιστορικά κέντρα των διαφόρων πόλεων. Kατασχέθηκαν 157 φορτηγά και 24 άτομα συνελήφθησαν, αλλά κανείς, όπως προκύπτει, δεν βαρύνεται με κατηγορίες που να σχετίζονται με τρομοκρατική δράση.

Στην όλη επιχείρηση συμμετείχαν 3.500 αστυνομικοί και για την διασταύρωση των διαφόρων πληροφοριών χρησιμοποιήθηκε και η τράπεζα στοιχείων του Σένγκεν.

Οι επιπλέον αυτοί έλεγχοι αποφασίστηκαν μετά την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στην Ισπανία.

Περισσότεροι από 50.000 οι τζιχαντιστές στην Ευρώπη

Την ίδια ώρα, όπως αποκάλυψε ο Συντονιστής Αντιτρομοκρατικής Δράσης της ΕΕ, Gilles de Kerchove σε ολόκληρη την Ευρώπη οι τζιχαντιστές είναι περισσότεροι από 50.000 είπε, και προσέθεσε δίχως περιστροφές «θα υπάρξει και επόμενη ‘Βαρκελώνη’».

Η Μεγάλη Βρετανία είναι η χώρα διαμονής των περισσοτέρων εξ΄ αυτών, συγκεκριμένα 35.000. Οι 3.000 «ανησυχούν» ιδιαίτερα τις μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας και 500 βρίσκονται νυχθημερόν στο μικροσκόπιό τους.

Η Γαλλία έχει 17.000. Η Ισπανία λιγότερους, οπωσδήποτε, όμως, περισσότερους από 5.000. Περί τους 2.000 κυκλοφορούν στο Βέλγιο ενώ γύρω στους 500 συμπολίτες τους μάχονται ήδη στη Συρία, είπε ο Gilles de Kerchove.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης