ΚΟΣΜΟΣ

Πέτρο Ποροσένκο: Σας παρακαλώ, βοηθήστε μας για να σας σώσουμε

Newsroom

Δραματική έκκληση προς την διεθνή κοινότητα απηύθυνσε σε μήνυμά του ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, λέγοντας ότι η Ουκρανία έχει πληρώσει το υψηλότερο δυνατό τίμημα για να σταματήσει τους Ρώσους.

«Η Ουκρανία πλήρωσε ίσως το υψηλότερο τίμημα. Κάθε μέρα με δεκάδες τόνων ουκρανικού αίματος, με ζωές Ουκρανών ηρώων, και πολεμούν εδώ όχι μόνο για την Ουκρανία, αλλά για ολόκληρο τον κόσμο. Σας παρακαλώ, βοηθήστε μας να σας σώσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενος στα κράτη που είναι διστακτικά στην παροχή περαιτέρω βοήθειας, είπε ότι αυτό που μετράει τώρα είναι η χάραξη κοινής γραμμής και το ενωμένο μέτωπο ενάντια στον Βλάντιμιρ Πούτιν.

«Θέλω να απευθυνθώ στα κράτη που διστάζουν. Πρέπει να είμαστε δυνατοί, ενωμένοι κατά του Πούτιν. Μπορεί να φθάσει όσο μακριά εμείς του επιτρέψουμε. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να τον σταματήσουμε στην Ουκρανία», υπογράμμισε.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι πρέπει να αυξηθούν οι κυρώσεις από τη Δύση με εισαγωγή και της πολιτικής του εμπάργκο.

«Πρέπει να αυξήσουμε τις κυρώσεις. Πρέπει να εισάγουμε το εμπάργκο. Ειδικά στο ρωσικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο, γιατί κάθε μέρα απουσίας του εμπάργκο, ο πλανήτης πληρώνει 1,5 δισ. δολάρια στη Ρωσία, ανά μέρα. Και αυτό γίνεται κάθε μέρα», σημείωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Ο IDF ανακοίνωσε ότι σταμάτησε τις επιθέσεις στο Ιράν - Η εκεχειρία έφερε ράλι ανακούφισης στα χρηματιστήρια - Μπαράζ εκκενώσεων στο Λίβανο

ΚΟΣΜΟΣ

Νέα πρόκληση Ακάρ για την Κύπρο: «Θα είναι το τελευταίο σας Πάσχα»

ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν μοίρασε 180.000 χάπια ιωδίου στους κατοίκους του Μπουσέρ για τυχόν διαρροή ραδιενέργειας

ΕΛΛΑΔΑ

Το γνωστό trend της «Gen A»: Τι είναι το «6-7» με το οποίο ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε το μπλόκο στα Social Media για ανήλικους

ΚΟΣΜΟΣ

Πώς τα 500 δισ. δολάρια για διόδια από τα Στενά του Ορμούζ θα άλλαζαν για πάντα τη μορφή της Μέσης Ανατολής

ΕΛΛΑΔΑ

Σε γιατρό ειδικότητας μόνο με παραπομπή από τον προσωπικό γιατρό - Τι προβλέπει ρύθμιση του υπουργείου - Πώς θα κλείνουμε ραντεβού

ΧΡΗΜΑ

Fuel Pass: Tι άλλαξε στη διαδικασία - Τα κριτήρια και τα ποσά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μητσοτάκης ανακοινώνει σήμερα απαγόρευση της χρήσης των Social Media για ανήλικους κάτω των 15 ετών

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης