ΚΟΣΜΟΣ

CNNi: Η περίπλοκη θέση του Ισραήλ στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία

Newsroom

Με την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία, το Ισραήλ παρατηρήθηκε ότι δίσταζε να επικρίνει ευθέως τον Ρώσο πρόεδρο ή την κυβέρνησή του.

Όπως μεταδίδει όμως η δημοσιογράφος Χάντας Γκολντ, η στάση της χώρας είναι στα πρόθυρα της αλλαγής, από τη στιγμή που ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας ισχυρίστηκε ότι ο αδόλφος Χίτλερ είχε εβραϊκό αίμα.

Επί της ουσίας, το Ισραήλ αρχικά κράτησε μια πιο προσεκτική στάση, προσπαθώντας να λειτουργήσει ως μεσολαβητής, ανησυχώντας για τις εκατοντάδες χιλιάδες Εβραίους στη Ρωσία και την Ουκρανία, αλλά και για την ελευθερία δράσης που θα είχε στη Συρία.

Στο ρεπορτάζ του CNNi φιλοξενείται εκτενώς η άποψη του πρώην εκπροσώπου των στρωτιωτικών αμυντικών δυνάμεων του Ισραήλ, Τζόναθαν Κόνρικους ο οποίος παραδέχθηκε ότι η Ρωσία έχει μπορεί να παρεμβαίνει στη δυνατότητα του Ισραήλ να αμύνεται και να καταργεί στην πράξη τις ιρανικές στρατιωτικές δυνατότητες στη Συρία, απλά και μόνο με το να είναι παρούσα με τα προηγμένα όπλα της. Τονίζει όμως και την ανάγκη να βρεθεί η χώρα του στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

«Η ασφάλεια είναι ένα πράγμα, είναι πολύ σημαντικό. Πρέπει όμως να διασφαλίσουμε ότι βρισκόμαστε στη σωστή πλευρά των ηθικών μας αξιών, των δεσμεύσεών μας απέναντι στην ελευθερία και σε άλλες δημοκρατικές χώρες», σημειώνει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΧΡΗΜΑ

Πώς θα σώσουν το σπίτι τους 20.000 νοικοκυριά - Κρατική επιδότηση ενοικίου για 12 χρόνια

ΚΟΣΜΟΣ

Πώς εδώ και 10 χρόνια Γκάρνερ και Άφλεκ κερδίζουν τη μάχη με τα... κουτσομπολιά για το διαζύγιό τους

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαράκη: Εκτιμώ ότι θα υποβληθούν πάνω από πέντε νέες αιτήσεις για ίδρυση νέων ξένων πανεπιστημίων (vid)

ΕΛΛΑΔΑ

Θρήνος στην Πιερία για τον 57χρονο κτηνοτρόφο: «Δεν μπορούσε να συνέλθει από την μαζική θανάτωση των ζώων του»

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η ιστορία στο... πιάτο: Τι έτρωγαν οι δικτάτορες του 20ού αιώνα

ΕΛΛΑΔΑ

Ρήγμα στα μπλόκα των αγροτών: Δεν ανήκετε στην Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων- Βάζετε ντελίβερι και κάνουν τα μπλόκα (vid)

ΕΛΛΑΔΑ

Έρχονται χιόνια και σε χαμηλά υψόμετρα από την Κυριακή: Ισχυρός παγετός και κρύο σε όλη τη χώρα - Η πρόβλεψη για την Αττική

ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρός σεισμός 4,4 Ρίχτερ ταρακούνησε τη Λαμία: Αισθητός σε όλη την Φθιώτιδα και στους γύρω νομούς

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης