ΕΛΛΑΔΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Σήμερα οι κηδείες των θυμάτων

Άγιοι Ανάργυροι: Σήμερα οι κηδείες των θυμάτων
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Στον Ιερό Ναό του Κοιμητηρίου Αγίων Αναργύρων θα γίνει σήμερα η κηδεία της συζύγου, της πεθεράς και της κόρης του 46χρονου αστυνομικού Χρήστου Ζαπαντιώτη, ενώ η σορός του ιδίου θα μεταφερθεί για ταφή στην Αιτωλοακαρνανία.

Η υπόθεση της τριπλής δολοφονίας συνεχίζει να συγκλονίζει το πανελλήνιο καθώς έρχονται συνεχώς νέα στοιχεία στο φως της δημοσιότητας για τις δολοφονίες της 49χρονης Ελένης Χερουβείμ, της 70χρονης Βασιλικής Χερουβείμ και του μόλις τριών ετών παιδιού.

Οι τελευταίες πληροφορίες για την τραγωδία αναφέρουν πως οι Αρχές εντόπισαν τα πτώματα της 49χρονης και της 70χρονης κοντά στη μπαλκονόπορτα, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μπροστά το θέαμα του αστυνομικού να της σημαδεύει με το όπλο του προσπάθησαν να καλέσουν σε βοήθεια.

Η 70χρονη, που έμενε στον κάτω όροφο, κατά πάσα πιθανότητα άκουσε το ζευγάρι να διαπληκτίζεται και ανέβηκε πάνω να σταματήσει τον καυγά, όμως κατέληξε νεκρή, δίπλα στο παιδί της.

Οι δυο σφαίρες εκφοβισμού που έριξε αρχικά ο αστυνομικός μέσα στο σπίτι στους Αγίους Αναργύρους, έδειξε στις Αρχές το πόσο αποφασισμένος ήταν για το έγκλημα.

Τα σημάδια στον τοίχο ήταν εμφανή και αποδεικνύουν ότι ο 45χρονος πρώτα πυροβόλησε για να τρομοκρατήσει τη γυναίκα και τη πεθερά του, και αμέσως μετά τις σκότωσε πυροβολώντας τη μια στο στήθος τρεις φορές και την άλλη δυο φορές τη στιγμή μάλιστα που προσπαθούσε να ξεφύγει από το δολοφόνο της.

Νέες λεπτομέρειες για την τραγωδία στους Αγίους Αναργύρους

Στη συνέχεια ο αστυνομικός, που αποτελούσε φρουρά στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, δεν δίστασε να σκοτώσει με μια σφαίρα στο κεφάλι το μόλις 3,5 ετών κοριτσάκι του. Αμέσως μετά γονάτισε στο κρεβάτι και έστρεψε την κάνη κάτω από το στόμα του.

Στενός συγγενής του δράστη κατέθεσε στην αστυνομία πως είχε συχνές διαφωνίες με τη πεθερά του αλλά και τη σύζυγό του. Το ότι η 70χρονη έμενε στην ίδια πολυκατοικία φαίνεται πως προκαλούσε περισσότερα προβλήματα στις σχέσεις της οικογένειας, όπως και το ότι ο 46χρονος ήθελε η πεθερά του να παραχωρήσει το διαμέρισμά του στην κόρη της για να το μετατρέψει σε ιατρείο, κάτι που καμία από τις δύο γυναίκες δεν το αποδεχόταν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ