ΕΛΛΑΔΑ

Κεφαλονιά: Ανατροπή στην υπόθεση με τους νεκρούς τουρίστες στα Βλαχάτα

Κεφαλονιά: Ανατροπή στην υπόθεση με τους νεκρούς τουρίστες στα Βλαχάτα
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Νέα στοιχεία προκύπτουν από την υπόθεση θανάτου ενός ζεύγους από τη Γερμανία σε βίλα που νοίκιαζε στα Βλαχάτα Κεφαλονιάς. Οι αρχές - που έχουν αποκλείσει την περίπτωση της εγκληματικής ενέργειας με βάση τις εκτιμήσεις του ιατροδικαστή, που εξέτασε τις σορούς – προσανατολίζονται στο σενάριο κάποιας τελετής, λόγω ενός μενταγιόν που φορούσε η γυναίκα στον λαιμό της.

Το μενταγιόν απεικόνιζε μία πεντάλφα και από την αρχή της έρευνας είχε κάνει μεγάλη εντύπωση στην αστυνομία. Επίσης, όπως έγινε γνωστό, η γυναίκα δεν είναι τελικά Γερμανίδα, αλλά υπήκοος Βουλγαρίας.

Η αστυνομία περιμένει να λάβει το τελικό πόρισμα του ιατροδικαστή για να καταλήξει στα τελικά συμπεράσματά της, το σενάριο που κυριαρχεί όμως είναι αυτό της ταυτόχρονης αυτοχειρίας.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το ζευγάρι, ηλικίας 30-35 ετών, νοίκιασε, μέσω airbnb, το συγκεκριμένο διαμέρισμα που βρισκόταν σε κεντρικό σημείο του χωριού, από τις 26 Δεκεμβρίου, ενώ νωρίτερα είχαν χρησιμοποιήσει ένα άλλο κατάλυμα για τη διαμονή τους στην Κεφαλονιά.

Ο θάνατος τους έγινε αντιληπτός, από την ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος, που ανοίγοντας την πόρτα βρήκε στον καναπέ του σαλονιού, νεκρή την τουρίστρια με βαθιά τραύματα στα χέρια, και το σύντροφό της, στο μπάνιο του σπιτιού, με επίσης βαθιά τραύματα στα χέρια και σε άλλα σημεία του σώματός του.

Το ζευγάρι φέρεται να νοίκιασε το ΙΧ αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε από τη Γερμανία, χωρίς όμως ποτέ να το επιστρέψει πίσω, ενώ αντίθετα φέρεται να έχουν αλλαχθεί παράνομα και οι πινακίδες του οχήματος, που στον αστυνομικό έλεγχο που έγινε, δεν βρέθηκαν μέσα ναρκωτικές ουσίες ούτε άλλα παραισθησιογόνα φάρμακα.

Την όλη υπόθεση εξετάζει η Αστυνομική Διεύθυνση Κερκύρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ