Σε κλοιό ασφαλείας συμβολαιογραφικά γραφεία της Αττικής ενόψει πλειστηριασμών
Πηγή: EUROKINISSI/ ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ/ Φωτογραφία αρχείου

Σε αυστηρό κλοιό ασφαλείας βρίσκονται από τα ξημερώματα 11 συμβολαιογραφικά γραφεία στην Αττική στα οποία θα πραγματοποιηθούν σήμερα ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Το κίνημα που έχει αναπτυχθεί απέναντι στους πλειστηριασμούς είχε ως αποτέλεσμα αρκετοί από αυτούς να ματαιωθούν το προηγούμενο διάστημα, με τα μέλη τους μάλιστα να μην έχουν διστάσει να έρθουν σε αντιπαράθεση σώμα με σώμα με τους αστυνομικούς που βρίσκονταν είτε στα πρωτοδικεία είτε έξω από συμβολαιογραφικά γραφεία, όπως έγινε μάλιστα την περασμένη εβδομάδα με την προσαγωγή στη ΓΑΔΑ οκτώ μελών του κινήματος "Δεν πληρώνω".

Το σχέδιο του αρχηγείου της ΕΛΑΣ προβλέπει αστυνομικούς από την τάξη αλλά και από την ασφάλεια με πολιτικά. Πάντως οι εντολές που έχουν δοθεί από το ανώτερο κλιμάκιο της ηγεσίας της ΕΛΑΣ, είναι ότι πρέπει να υπάρχει ήπια διαχείριση των συγκεντρωμένων και σε καμία περίπτωση να μην προβούν οι αστυνομικοί σε ακραίες κινήσεις.

Άλλωστε από την αρχή που άρχισαν οι πλειστηριασμοί, η άποψη υψηλόβαθμων αξιωματικών της Κατεχάκη ήταν ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα έπρεπε η ΕΛΑΣ να διαχειριστεί ένα τόσο ευαίσθητο κοινωνικό θέμα. Επίσης είναι ξεκάθαρο ότι τον πρώτο λόγο θα τον έχουν οι συμβολαιογράφοι. Άρα οι αστυνομικοί ενδεχομένως να προχωρούν σε προσαγωγές για να αποκλιμακώσουν μια έκρυθμη κατάσταση έξω από κάποιο γραφείο, όμως για να γίνουν συλλήψεις, θα πρέπει να καταθέσει και ο υπεύθυνος του συμβολαιογραφείου ότι παρεμποδίστηκαν οι διαδικασίες πλειστηριασμού. 

Διαβάστε επίσης