ΕΛΛΑΔΑ

Στον ποδηλατικό «Γύρο Θυσίας» o Τζέφρι Πάιατ

Στον ποδηλατικό «Γύρο Θυσίας» o Τζέφρι Πάιατ
Twitter/@USEmbassyAthens

Στον 41ο ποδηλατικό «Γύρο Θυσίας», o οποίος ξεκινάει από την Πάτρα και καταλήγει στα Καλάβρυτα, συμμετείχε σήμερα ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

Πριν την έναρξη του αγώνα, ο Αμερικανός πρέσβης είχε μία σύντομη συνομιλία με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα, δηλώνοντας «ευτυχής που λαμβάνει μέρος στον ποδηλατικό γύρο».

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Καλαβρύτων, Γιώργος Λαζουράς, «σήμερα, ανήμερα της εθνικής μας επετείου ήταν εδώ στα Καλάβρυτα ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, συμμετέχοντας στον ποδηλατικό "γύρο θυσίας" που γίνεται κάθε χρόνο από την Πάτρα στo πανελλήνιο ηρώο της Αγίας Λαύρας».

Όπως πρόσθεσε, μάλιστα, πως:

Ο πρέσβης των ΗΠΑ ήλθε στα Καλάβρυτα ως ποδηλάτης, διανύοντας χρονικά μία απόσταση περίπου τρεισήμισι ωρών και στη συνέχεια παρευρέθη στις απονομές που έγιναν στην κεντρική πλατεία, ενώ παρέμεινε στην πόλη, μέχρι τις απογευματινές ώρες.

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Καλαβρύτων ανέφερε ότι «ο Τζέφρι Πάιατ ευχαρίστησε για τη διοργάνωση τόσο τον ποδηλατικό όμιλο Πάτρας όσο και εμάς, προσθέτοντας ότι παρευρίσκεται εδώ θέλοντας να τιμήσει την εθνική επέτειο, αλλά και το γεγονός της έναρξης της επανάστασης από την Αγία Λαύρα, πριν από 197 χρόνια».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, «η συμμετοχή του Πάιατ δείχνει πως τόσο η χώρα του όσο και ο ίδιος, ως εκπρόσωπός της, τιμούν την εθνική μας επέτειο, αλλά και το γεγονός της έναρξης της επανάστασης από την ιερά μονή της Αγίας Λαύρας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ