Ποιο ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα συνέλαβαν στην Τήνο
Φωτογραφία Αρχείου - Πηγή: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Μέλος του Ρουβίκωνα, που την προηγούμενη εβδομάδα συνελήφθη αφού είχε ταυτοποιηθεί για την παρέμβαση στο Βρετανικό Συμβούλιο, ήταν ο αρχηγός της καταδρομικής επίθεσης που έγινε χθες στο δημαρχείο της Τήνου.

Διαβάστε επίσης

Παρά το γεγονός ότι λίγες μέρες νωρίτερα είχε συλληφθεί και οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης για πολλοστή φορά, οι δικαστικές Αρχές τον άφησαν να φύγει ανενόχλητος.

Το γεγονός αυτό του έδωσε την ευκαιρία – με μια ομάδα άλλων επτά ατόμων, που θεωρούνται μεσαία στελέχη του Ρουβίκωνα  – να ταξιδέψουν μέχρι την Τήνο, να πετάξουν φέιγ βολάν και να δημιουργήσουν αναστάτωση στο δημαρχείο, πιστεύοντας ότι έτσι κάνουν πολιτική παρέμβαση για τον θάνατο δύο εργατών του Δήμου όταν το απορριμματοφόρο τους έπεσε στον γκρεμό.   

Το άτομο αυτό, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή της ηγετικής «πυραμίδας» του Ρουβίκωνα, έχει προσαχθεί και έχει συλληφθεί συνολικά 19 φορές μέχρι σήμερα. Η πρώτη του συμμετοχή στην αναρχική ομάδα ήταν τον Απρίλιο του 2015 όταν έγινε εισβολή στο προαύλιο της Βουλής.

Από τότε ακολούθησαν το Ιταλικό προξενείο, το Χίλτον, όπου συνεδρίαζε η τρόικα, η πρεσβεία του Μεξικού, ενώ πριν από περίπου μια εβδομάδα είχε πάρει μέρος και στην επίθεση στο Βρετανικό Συμβούλιο.

Οι υπόλοιποι συλληφθέντες, που θα οδηγηθούν σε λίγη ώρα στα δικαστήρια στην Τήνο, είχαν δύο-τρεις και κάποιοι τέσσερις προσαγωγές στο παρελθόν. Ανάμεσά τους είναι και μια γυναίκα.


Διαβάστε επίσης

Δύο συλλήψεις για την επίθεση του Ρουβίκωνα στην αμερικανική πρεσβεία

Πάιατ: Καταδικάζω τον χαζό και παράλογο βανδαλισμό στην πρεσβεία των ΗΠΑ

Επίθεση του Ρουβίκωνα στην αμερικανική πρεσβεία

Πρόκληση του Ρουβίκωνα με «φόντο» τη βόλτα Κουφοντίνα στο κέντρο της Αθήνας