Δικαστές του ΣτΕ: Ανακοίνωση με αιχμές κατά Σακελλαρίου
Πηγή: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Βολές κατά του παραιτηθέντος Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νίκου Σακελλαρίου εξαπολύει, με ανακοίνωσή της, η Ένωση των Δικαστών του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η οποία υπογράφεται από τα αναπληρωματικά μέλη του προεδρείου της, καθώς τα τακτικά μετέχουν στις κρίσιμες διασκέψεις για το σύνολο των διατάξεων του λεγόμενου νόμου Κατρούγκαλου.

Διαβάστε επίσης

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης των Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, μόλις ένα 24ωρο μετά την ηχηρή παραίτηση του Νίκου Σακελλαρίου δηλώνει «συνεπές στις πάγιες θέσεις του, καταδικάζει κάθε απόπειρα επηρεασμού των δικαστών του και δη σε εκκρεμείς υποθέσεις, ακόμα και αν προέρχεται από τον Πρόεδρό του».

Επιπρόσθετα, η Ένωση των Δικαστών του Ανωτάτου Δικαστηρίου εμμέσως πλην σαφώς ασκεί κριτική στον κ. Σακελλαρίου για την απόφασή του να παραιτηθεί επικαλούμενος λόγους που σχετίζονται με διαρροές κρίσιμων ψηφοφοριών, σημειώνοντας με έμφαση ότι οι δικαστές «δεν παραιτούνται και δεν φυγομαχούν».

Νικόλαος Σακελλαρίου: Ποιος είναι ο πρόεδρος του ΣτΕ που παραιτήθηκε

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, συνεπές στις πάγιες θέσεις του, καταδικάζει κάθε απόπειρα επηρεασμού των δικαστών του και δη σε εκκρεμείς υποθέσεις, ακόμα και αν προέρχεται από τον Πρόεδρό του.

Οι δικαστικοί λειτουργοί του Συμβουλίου της Επικρατείας παραμένουν ενωμένοι και προσηλωμένοι στο έργο της απονομής της δικαιοσύνης, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις των καιρών με ανεξάρτητο φρόνημα, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα το Σύνταγμα και το νόμο. Δεν παραιτούνται, δεν φυγομαχούν».


Διαβάστε επίσης

Η Λαϊκή Ενότητα ζητά την παραίτηση του Πάνου Καμμένου

ΓΓ Πολιτικής Προστασίας: Παραιτήθηκε ο Καπάκης, αναλαμβάνει ο Ταφύλλης

Παραιτήθηκε ο γγ Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης

Την παραίτηση Ψινάκη ζήτησε ομόφωνα το Δημοτικό συμβούλιο Μαραθώνα