ΕΛΛΑΔΑ

Λέρος: Τα ερωτήματα για την υπόθεση κακοποίησης

Λέρος: Τα ερωτήματα για την υπόθεση κακοποίησης
Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Εισαγγελική παρέμβαση υπήρξε χθες, Τρίτη, αναφορικά με τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από τους γονείς του στη Λέρο. Οι πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, αναφέρουν πως η υπόθεση ήταν γνωστή, είχαν γίνει καταγγελίες, όμως δεν είχαν προχωρήσει ποτέ. 

 

Η υπόθεση ήταν γνωστή στην τοπική κοινωνία, όπως τονίζει σήμερα η εφημερίδα «Έθνος» καθώς το «Χαμόγελο του παιδιού» είχε δεχθεί δύο καταγγελίες, για τη σεξουαλική κακοποίηση δύο παιδιών της οικογένειας από τους γονείς τους.

Η πρώτη είχε γίνει τον Μάιο του 2017 και η δεύτερη δύο μήνες αργότερα. Μάλιστα, τη δεύτερη φορά το κοριτσάκι το έσκασε από το νοσοκομείο, φοβούμενο ότι θα αναγκαστεί να γυρίσει πίσω στο νησί. Εντοπίστηκε όμως και επέστρεψε στην κόλαση, χωρίς να πει κουβέντα.

Το χειρότερο είναι, επισημαίνει η εφημερίδα, ότι η μια από τις δύο καταγγελίες είχε γίνει από συγγενικό πρόσωπο, το οποίο είχε καταλάβει ή τουλάχιστον είχε υποψιαστεί ότι υπάρχουν σημάδια κακοποίησης μέσα στην οικογένεια. Δυστυχώς χρειάστηκε να μεταφερθεί η 14χρονη στο νοσοκομείο με ακατάσχετη αιμορραγία προκειμένου να ξεσκεπαστεί τελικά η υπόθεση.

Τι συνέβη όμως και γιατί κανείς δεν αντιλήφθηκε από τις δημόσιες Αρχές τι ακριβώς γινόταν; Το βέβαιο είναι ότι η «συνύπαρξη» μητέρας και παιδιών στο νοσοκομείο τον Ιούλιο του 2017, δεν οδήγησε στην αποκάλυψη της αλήθειας. Ερώτημα παραμένει -αναφέρει η εφημερίδα- αν έγιναν οι απαραίτητες ιατρικές και παιδοψυχιατρικές εξετάσεις στα παιδιά, αν η εισαγγελική Αρχή, η οποία έδωσε την παραγγγελία για το νοσοκομείο είδε σε βάθος την υπόθεση κι αν ενημερώθηκε για τα ευρήματα των εξετάσεων των παιδιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ