Φωτιά στο «Ελ. Βενιζέλος»: Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο πλοίο
Πηγή: Eurokinissi/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Σχεδόν 24 ώρες από το περιστατικό, και ο πυκνός καπνός με τις υψηλές θερμοκρασίες που έχουν αναπτυχθεί στο τρίτο γκαράζ του επιβατηγού/οχηματαγωγού πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκε στις 23:45 το βράδυ της Τρίτης (28/8), εν πλω, ενώ το πλοίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ύδρας, όπου έπνεαν άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί εντάσεως 5 - 6 Μποφόρ.

 

Μπορεί το πρωί της Τετάρτης (29/8) να άνοιξε ο καταπέλτης του πλοίου και αποχώρησαν κάποια φορτηγά για τη διευκόλυνση των πυροσβεστών, όμως πρόσβαση των πυροσβεστών στα γκαράζ δεν είναι εύκολη και σύμφωνα με την τελευταία πληροφόρηση, αναγκάστηκαν να ανοίξουν τρύπες στην εξωτερική λαμαρίνα του «Ελευθέριος Βενιζέλος» προκειμένου να γίνει ρίψη αφρού και νερού.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινισθεί τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά, ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε κάποιο φορτηγό.

4536809

«Δεν μπορούμε να φτάσουμε στο σημείο της πυρκαγιάς γιατί είναι περιορισμένοι οι χώροι», τόνισε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, σημειώνοντας πως έχουν καεί φορτηγά και ΙΧ αυτοκίνητα, ενώ ήδη έχουν καταφέρει να απομακρύνουν κάποια από το 1ο γκαράζ του πλοίου.

Όταν θα ολοκληρωθεί το έργο της κατάσβεσης γερανοφόρα οχήματα αναμένεται να απομακρύνουν τα καμένα οχήματα αλλά και να ξεφορτώσουν όσα είναι σε καλή κατάσταση.

Διαβάστε επίσης