ΕΛΛΑΔΑ

Στην Εισαγγελία Διαφθοράς ο γιατρός που φέρεται να πλαστογράφησε τη γνωμάτευση για τον Φλώρο

Στην Εισαγγελία Διαφθοράς ο γιατρός που φέρεται να πλαστογράφησε τη γνωμάτευση για τον Φλώρο
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Επί 3 περίπου ώρες κατέθετε το απόγευμα της Δευτέρας στους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς ο γιατρός που καταγγέλλεται από το διευθυντή του τμήματός του ότι πλαστογράφησε την ιατρική γνωμάτευση της υπνικής άπνοιας στον Αριστείδη Φλώρο.

Μετά το σάλο που ξέσπασε και τις δηλώσεις συναδέλφων του ότι σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις έχει παραδεχθεί τις πράξεις του, ο πρώην υπότροφος του Ευαγγελισμού και συνεργάτης του νοσοκομείου προσήλθε αυτοβούλως, συνοδευόμενος από το δικηγόρο του, στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, για να καταθέσει για την υπόθεση.

Ωστόσο, η κατάθεση που έδωσε ήταν με την ιδιότητα του υπόπτου για την τέλεση αξιόποινων πράξεων, όχι δηλαδή του απλού μάρτυρα.

Ο γιατρός αποχώρησε από το εισαγγελικό γραφείο στις 20:00 το βράδυ με αυτοκίνητο της Ασφάλειας και συνοδεία δύο αστυνομικών με πολιτικά, με το δικηγόρο του να δηλώνει ότι, «ήθελε να αποφύγει δημοσιογράφους και κάμερες».

Νωρίτερα, τον κύκλο των καταθέσεων για την υπόθεση των πιστοποιητικών του Αριστείδη Φλώρου, που τη Δευτέρα επέστρεψε στις φυλακές Χαλκίδας, άνοιξε ο Διευθυντής της Α' Κλινικής Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού κ. Ζακυνθινός ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, παρέδωσε στους Εισαγγελείς Διαφθοράς μεταξύ άλλων και δύο ακόμη γνωματεύσεις που φαίνεται να χρίζουν διερεύνησης.

Σύμφωνα με τον κ. Ζακυνθινό, ο ύποπτος, πλέον, διάπραξης αδικημάτων συνάδελφος του, είχε πάει στο νοσοκομείο τον επιχειρηματία για εξέταση, γεγονός που έχει καταγραφεί σε βίντεο στο εργαστήριο για την μελέτη ύπνου.

Ο κ. Ζακυνθινός υποστηρίζει ότι έχει εντοπιστεί ήδη η πραγματική εξέταση που διενεργήθηκε στον Αριστείδη Φλώρο αλλά και αυτή που τελικώς παραδόθηκε στον φάκελο που πήρε το ΚΕΠΑ, που αφορά άλλον ασθενή, η οποία εμφανίζει πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα υπνικής άπνοιας στον κρατούμενο.

Σημειώνεται πως η Εισαγγελία Διαφθοράς αναζητά στην υπόθεση των πιστοποιητικών του επιχειρηματία, ευθύνες για την διάπραξη αδικημάτων όπως αυτά της «έκδοσης ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ηθικής αυτουργίας σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ψευδούς αναφοράς στην αρχή» (σσ δηλαδή προς το δικαστικό συμβούλιο Χαλκίδας που έκρινε την αίτηση αποφυλάκισης) καθώς και της «ενεργητικής δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος του Αριστείδη Φλώρου και αντιστοίχως της «παθητικής δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος γιατρών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ