«Τον χτύπησαν μέχρι θανάτου»: Οι γονείς του Μπακαρί Χέντερσον ζητούν δικαίωση
Πηγή: Facebook

«Τον έπιασαν και τον χτύπησαν μέχρι θανάτου. Εγώ δε μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί κάποιος να το κάνει αυτό. Να χτυπήσει κάποιον μέχρι θανάτου». Με αυτά τα λόγια περιγράφει το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του Αμερικανού Μπακαρί Χέντερσον, στο Λαγανά Ζακύνθου, ο πατέρας του.

«Είχε ένα λαμπρό μέλλον μπροστά του, ήταν ένα πολύ έξυπνο παιδί. Αν (οι κατηγορούμενοι) του έδιναν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν θα γίνονταν φίλοι», λέει στον ΑΝΤ1 ο πατέρας του 22χρονου.

«Μας λείπει. Λείπει στην κοινότητα, στη γειτονιά, σε όλους τους φίλους του. Το ότι μας τον πήραν από κοντά μας, αυτό πραγματικά μας πληγώνει», προσθέτει.

«Επιτέλους έφτασε η ώρα της δίκης, έτσι ώστε να προσπαθήσουμε να επουλώσουμε τις πληγές μας. Αλλά μέχρι τότε, έχουμε βαλτώσει, περιμένοντας για Δικαιοσύνη», συμπλήρωσε η μητέρα του.

Εδώ και 14 μήνες, οι γονείς του άτυχου Μπάκαρι προσπαθούν να καταλάβουν πώς η παρεξήγηση για μία selfie κατέληξε στο θάνατο του γιου τους.

Πριν από κάποια χρόνια, οι γονείς του 22χρονου είχαν χάσει και τον άλλο τους γιο, από πυροβολισμούς.

Όπως ανέφεραν στον ΑΝΤ1 δεν θα κάνουν καμία νομική κίνηση για χρηματική αποζημίωση και το μόνο που ζητούν είναι μια δίκαιη δίκη και αυστηρές ποινές σε εκείνους που αφαίρεσαν τη ζωή του γιου τους.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Χέντερσον, «μέσα από τα βίντεο η Αστυνομία έχει αποδώσει στον κάθε κατηγορούμενο τη συμμετοχή του στη δολοφονική ενέργεια κατά του Μπακαρί. Για εμάς είναι ξεκάθαρο το πώς συμμετέχει ο καθένας». 

Διαβάστε επίσης