ΕΛΛΑΔΑ

Πανεπιστήμιο που εκθείαζε ο Μητσοτάκης στη Βουλή έγινε στόχος... νεοναζί

Πανεπιστήμιο που εκθείαζε ο Μητσοτάκης στη Βουλή έγινε στόχος... νεοναζί

Πριν από λίγες ημέρες, κατά τη διάρκεια της πολιτικής αντιπαράθεσης στη Βουλή για την Παιδεία, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναφέρει το πανεπιστήμιο Κολούμπια των ΗΠΑ ως πρότυπο εκπαιδευτικού ιδρύματος, θέλοντας να στηλιτεύσει την εικόνα ανομίας που παρουσιάζουν τα ελληνικά πανεπιστήμια.

Μόνο που φαίνεται πως ο ίδιος δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως το πανεπιστήμιο που εκθείαζε, θα γινόταν στόχος βανδάλων και μάλιστα... νεοναζί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Columbia Spectator, ομάδα νεοναζί εισέβαλε στο γραφείο της καθηγήτριας Ελίζαμπεθ Μιντλάρσκι, μέσα στο Κολούμπια και έβαψε τους τοίχους με σβάστικες και αντισημιτικά συνθήματα.

columbia grafeio

Η εβραϊκής καταγωγής ακαδημαϊκός, η οποία διδάσκει και ερευνά το Ολοκαύτωμα των Εβραίων κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Έπαθα σοκ. Έμεινα ακίνητη για μια στιγμή, γιατί δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που έβλεπα».

Ερωτήματα ως προς το συμβάν, πάντως, εγείρει το γεγονός πώς οι νεοναζί βάνδαλοι κατόρθωσαν να μπουν στο γραφείο της καθηγήτριας, αφού για την είσοδο απαιτείται ειδική ηλεκτρονική ταυτότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ