ΕΛΛΑΔΑ

Νέα παρέμβαση του Ρουβίκωνα: Πέταξαν τρικάκια στην πρεσβεία της Ουγγαρίας - 13 προσαγωγές

Νέα παρέμβαση του Ρουβίκωνα: Πέταξαν τρικάκια στην πρεσβεία της Ουγγαρίας - 13 προσαγωγές
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Νέα επίθεση του Ρουβίκωνα μέσα σε λίγες ώρες, καθώς το μεσημέρι της Δευτέρας μέλη της ομάδας πήγαν έξω από την πρεσβεία της Ουγγαρίας και πέταξαν τρικάκια. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η αστυνομία προχώρησε σε 13 προσαγωγές. 

Σε κείμενό τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου υποστηρίζουν ότι η επίθεση έγινε για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη αλλά και για το γεγονός ότι η επίσημη κυβέρνηση της χώρας κατασκεύασε φράχτη για να σταματήσει τις προσφυγικές ροές.

Δείτε βίντεο από την παρέμβαση που ανέβασε ο Ρουβίκωνας σε site του αντιεξουσιαστικού χώρου:

Υπενθυμίζεται ότι νωρίς το πρωί περίπου 10 μέλη του Ρουβίκωνα που επέβαιναν σε μηχανές επιτέθηκαν στο Δημαρχείο Αλίμου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πέταξαν μπογιές και έριξαν φέιγ βολάν, ενώ προκάλεσαν φθορές στο κτήριο.

Αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο προσήγαγαν τρία άτομα, τα οποία στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερα, εκτός από ένα, το οποίο δεν είχε χαρτιά με αποτέλεσμα να διεταχθή διοικητική απέλαση.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σε γνωστό σάιτ του αντιεξουσιαστικού χώρου, η αναρχική συλλογικότητα εξηγεί αναλυτικά τους λόγους που επιτέθηκαν στο δημαρχείο, καταγγέλλοντας ότι «οι 6μηνες ή οι 8μηνες συμβάσεις είναι παγιωμένο καθεστώς σε όλους τους δήμους και πως το προσωπικό είναι μόνιμα ελλιπές».

«Η αδιαφορία δημαρχαίων και λοιπών παρατρεχάμενων για την ασφάλεια ή τις συνθήκες δουλειάς είναι κανόνας στους περισσότερους δήμους, χωρίς ο Αλιμος να αποτελεί εξαίρεση» τόνιζε, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ