ΕΛΛΑΔΑ

Πρέβεζα: Μικρές υλικές ζημιές από το σεισμό – Ψυχραιμία συνιστά ο δήμαρχος

Πρέβεζα: Μικρές υλικές ζημιές από το σεισμό – Ψυχραιμία συνιστά ο δήμαρχος
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Έντρομοι βγήκαν από τα σπίτια τους τα ξημερώματα της Τρίτης οι κάτοικοι της Πρέβεζας αλλά και άλλων παραλιακών χωριών από την ισχυρή σεισμική δόνηση των 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Για περίπου τέσσερα λεπτά προκλήθηκε γενική διακοπή ρεύματος. Αρκετές περιοχές έμειναν χωρίς ηλεκτρικό λόγω ζημιών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης οι οποίες σταδιακά αποκαθίστανται.

Κλιμάκια του δήμου Πρέβεζας ξεκίνησαν τους ελέγχους από νωρίς το πρωί, πρώτα από τα σχολεία, ενώ έχουν σημειωθεί κάποιες ζημιές σε παλιές κατοικίες και ρωγμές σε σπίτια. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

«Μας ταρακούνησε για τα καλά», τόνισε μιλώντας στο newsbomb.gr, ο δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης και πρόσθεσε ότι ο σεισμός «ήταν πολύ ισχυρός και το επίκεντρό του πολύ κοντά στην πόλη μας. Μας ταρακούνησε, όχι μόνο την πόλη αλλά και τα γύρω χωριά ακόμα και τα νησιά, όπως τη Λευκάδα».

«Ευτυχώς δεν σημειώθηκαν σοβαρές ζημιές. Έχω ήδη ζητήσει αυτοψία, όπου υπάρχουν μικροζημιές, με προτεραιότητα στα σχολικά κτήρια, προκειμένου οι μαθητές μας να είναι ασφαλείς. Οι περισσότερες ζημιές εντοπίζονται στο Τεχνικό Λύκειο αλλά πουθενά δεν μου έχει αναφερθεί πρόβλημα στατικότητας κτηρίου», ξεκαθάρισε ο δήμαρχος.

«Η αποκατάσταση θα είναι άμεση» τόνισε ο κ. Μπαΐλης και συνέστησε «πάνω απ' όλα ψυχραιμία» στους κατοίκους.

Άκης Τσελέντης στο CNN Greece: «Δεν έχουμε τελειώσει με τους σεισμούς στην κεντρική Ελλάδα»

Σύμφωνα με το δημοτικό ραδιόφωνο της Πρέβεζας, με το πρώτο φως της ημέρας φάνηκαν ρωγμές και πεσμένοι σοβάδες σε σχολικά κτήρια αλλά και σε κατοικίες κυρίως στην περιοχή των Λευκαδίτικων αλλά και στην Λ. Ειρήνης.

Η παραλιακή ζώνη (μέχρι το Κανάλι και την Καστροσυκιά) φαίνεται να επλήγησαν περισσότερο από την ισχυρή δόνηση και σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Δ.Ε Ζαλόγγου Κώστα Ματέρη σημειώθηκαν πτώσεις βράχων σε δρόμους και χρειάστηκε η συνδρομή μηχανημάτων για την απομάκρυνσή τους.

Μέσα στην Πρέβεζα σημειώθηκαν πτώσεις αντικειμένων σε σπίτια ενώ κάποια μαγαζιά και σούπερ μαρκετ δεν έχουν ανοίξει αφού τα είδη που έχουν πέσει στο πάτωμα καθιστούν αδύνατη την είσοδο πελατών. Ένα παλιό σπίτι στην οδό Μεσολογγίου (το οποίο ήδη αντιμετώπιζε προβλήματα) κατέρρευσε ενώ πτώσεις σοβάδων σημειώθηκαν και σε νεότερες κατοικίες.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ευάγγελος Γιαννουλάτος ο οποίος μαζί με τέσσερα κλιμάκια μηχανικών πραγματοποιούν αυτοψίες στα σχολεία καλεί τους πολίτες που διαπιστώνουν ζημιές σε κτήρια να κάνουν σχετική δήλωση στο Δημαρχείο. Ο δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης από νωρίς το πρωί βρίσκεται σε επαφή με τους διευθυντές Α'θμιας και Β'θμιας Εκπαίδευσης Γιώργο Σαράφογλου και Κώστα Καμπουράκη ενώ αυτή την στιγμή βρίσκεται μαζί τους σε σχολεία (όπως το Δημοτικό του Μυτικα και το 7ο Νηπιαγωγείο) που οι διευθυντές έχουν δηλώσει ότι υπάρχουν προβλήματα.

Ως «ευτύχημα» χαρακτηρίζει ο προϊστάμενος της Περιφερειακής Μονάδας Πρέβεζας του ΙΓΜΕ Ευάγγελος Νικολάου το γεγονός ότι το επίκεντρο του σεισμού ήταν μέσα στην θάλασσα τονίζοντας ότι η υπηρεσία βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για να συνδράμει όπου χρειαστεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ