ΕΛΛΑΔΑ

ΚΤΕΟ: Τσουχτερό πρόστιμο για όσους δεν έχουν περάσει

ΚΤΕΟ: Τσουχτερό πρόστιμο για όσους δεν έχουν περάσει
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ

Σειρά ελέγχων αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο επόμενο διάστημα η τροχαία και οι οικονομικές υπηρεσίες προκειμένου να εντοπίσουν τους οδηγούς που δεν πέρασαν τα οχήματά τους από ΚΤΕΟ.

Όπως τόνισε στο CNN Greece, ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του υπουργείου Μεταφορών, Αργύρης Δεμερτζής, η διασταύρωση των στοιχείων που θα καταδείξει τον ακριβή αριθμό των εκπρόθεσμων οχημάτων, έχει δρομολογηθεί για το επόμενο διάστημα.

Αυτό πάντως που κάνει τους «αμελείς» οδηγούς να ανησυχούν, είναι το ύψος των προστίμων, το οποίο είναι κάτι παραπάνω από «τσουχτερό». Συγκεκριμένα, όπως ορίζει το νέο θεσμικό πλαίσιο, θα πραγματοποιούνται δύο ηλεκτρονικές διασταυρώσεις ετησίως, μία κάθε έξι μήνες.

Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο 150 ευρώ, ενώ κάθε φορά που το όχημα θα εντοπίζεται εκπρόθεσμο, θα βεβαιώνεται νέο πρόστιμο.

Αυτό σημαίνει πως αν κάποιο όχημα εντοπιστεί εκπρόθεσμο δύο φορές, ο ιδιοκτήτης θα κληθεί να πληρώσει 300 ευρώ, ενώ στην περίπτωση που το όχημα ελεγχθεί από την Τροχαία, το ποσό θα φτάσει τα 450 ευρώ, εκτός και αν η εφορία έχει προλάβει να βεβαιώσει το πρόστιμο των 150 ευρώ.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως και φέτος πολλοί ήταν εκείνοι που «παρόπλισαν» τα οχήματά τους καταθέτοντας πινακίδες, με τον αριθμό τους να υπολογίζεται πως ξεπερνά τις 100.000.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ