ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση Ρουβίκωνα σε τράπεζα: Βασικό μέλος της αναρχικής ομάδας ένας από τους προσαχθέντες

Επίθεση Ρουβίκωνα σε τράπεζα: Βασικό μέλος της αναρχικής ομάδας ένας από τους προσαχθέντες
Φωτογραφία αρχείου ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ / Eurokinissi

Βασικό μέλος της αναρχικής ομάδας του Ρουβίκωνα, με συλλήψεις και προσαγωγές στο ενεργητικό του, είναι ένα από τα άτομα προσήχθησαν χθες τα ξημερώματα από τις Αρχές μετά την καταδρομική επίθεση με βαριοπούλες σε υποκατάστημα τράπεζας στη Λεωφόρο Συγγρού.

Το συγκεκριμένο άτομο είχε συλληφθεί στο παρελθόν για την επίθεση και τις φθορές που είχαν προκαλέσει μέλη της αναρχικής ομάδας στα διόδια κοντά στη Κόρινθο ενώ είχε προσαχθεί και μετά από τις επιθέσεις του Ρουβίκωνα στα γραφεία των ΑΝΕΛ και το ιταλικό προξενείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χτες εντοπίστηκε να κινείται με μηχανάκι λίγα λεπτά μετά την καταδρομική στην τράπεζα μαζί με τρία ακόμη άτομα. Ωστόσο, δεν μπόρεσε να γίνει η ταυτοποίησή τους στα πλαίσια του αυτοφώρου και έτσι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Παρόλα αυτά, οι Αρχές σήμερα θα συγκεντρώσουν υλικό από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων -τα οποία χτες ήταν κλειστά- και θα συνεχίσουν τη διαδικασία. Έτσι, το ενδεχόμενο να σταλεί αργότερα συμπληρωματική δικογραφία στις δικαστικές Αρχές είναι ανοιχτό.

Όπως φαίνεται από τα βίντεο που ανέβασαν τα ίδια τα μέλη της αναρχικής ομάδας σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, φαίνεται ότι πήγαν με μηχανάκια στην τράπεζα. Ορισμένοι κατέβηκαν και έσπασαν με βαριοπούλες τις τζαμαρίες ενώ άλλοι έκαναν την ομάδα υποστήριξης.

Οι Αρχές χαρακτηρίζουν την επίθεση χαμηλού επιχειρησιακού ρίσκου, μετά μάλιστα από την επίθεση με μπογιές στη Βουλή και την επιβολή συνολικά 60.000 ευρώ από τον ανακριτή σε δύο μέλη ως εγγύηση μετά την απολογία τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ