Σοκαρισμένος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα δήλωσε, σήμερα, κατά την απολογία του στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ο κατηγορούμενος Ιωάννης - Βασίλειος Κομιανός, ενώ προανήγγειλε ότι θα στραφεί νομικά κατά του συγκατηγορούμενού του Γ. Δήμου.

Ο Κομιανός, κατά την απολογία του υποστήριξε ότι έμαθε για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά την επόμενη ημέρα του εγκλήματος από την τηλεόραση.

«Εγώ ο Τσακανίκας και κάποια άλλα άτομα βρεθήκαμε στα γραφεία του Πειραιά, 2 με 3 ημέρες μετά την ανθρωποκτονία. Συζητούσαμε για τη δολοφονία, πως έγινε και γιατί χάθηκε ένας άνθρωπος. Βασικά ήμασταν όλοι σε σοκ, γιατί χάθηκε ένας άνθρωπος. Μέχρι και σήμερα τι ακριβώς έγινε και γιατί εγώ δεν το έχω μάθει», είπε ο κατηγορούμενος, και υποστήριξε ότι θα στραφεί νομικά κατά του συγκατηγορούμενού του Γ. Δήμου.

Και αυτό γιατί ο Γ. Δήμου είχε αναφέρει στο δικαστήριο λίγο νωρίτερα ότι το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου του 2013 ο Κομιανός του είπε έξω από την Τοπική Οργάνωση της Νίκαιας:

«Πάμε για μάχη, έχουν πιάσει κάτι δικούς μας και πάμε να τους απελευθερώσουμε».

Όπως είπε ο Κομιανός ο Δήμου «λέει ψέματα και παίζει κάποιο ρόλο...».

Πρόεδρος: Γιατί ο Δήμου να πει μόνο για σας; Τόσοι άλλοι ήταν...
Κατηγορούμενος: Δεν ξέρω...

Ακόμη, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τον Παύλο Φύσσα, και ότι δεν έχει πάει ποτέ στην καφετέρια «Κοράλλι».

Μάλιστα εξέφρασε την ελπίδα «ο Ρουπακιάς να μας εξηγήσει τι έγινε εκείνο το βράδυ», επαναλαμβάνοντας ότι σοκαρίστηκε από τη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου.

Μέλος Δικαστηρίου: Ναι, άλλα έχουμε ακούσει συνομιλίες που κάποιοι επιχαίρουν για το θάνατο του Φύσσα...

Κατηγορούμενος: Ναι αλλά δεν είμαι εγώ, αυτοί δεν είναι άνθρωποι.

Τέλος, ανέφερε ότι σήμερα δεν έχει σχέση με την Χρυσή Αυγή διότι, όπως είπε, ένας από τους όρους που του επιβλήθηκαν κατά την αποφυλάκιση ήταν να μην έχει σχέση με τους συγκατηγορουμένους του.

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Πέμπτη.

Διαβάστε επίσης