ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Η μισή Ελλάδα με χιόνι, από το Σάββατο ξανά στην Αττική

Καιρός: Η μισή Ελλάδα με χιόνι, από το Σάββατο ξανά στην Αττική
EUROKINISSI/ΜΟΤΙΟΝΤΕΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Πάγωσαν τα θερμόμετρα σε όλη τη χώρα καθώς οι θερμοκρασίες κυμαίνονται στις περισσότερες περιοχές υπό του μηδέν.Σε ορισμένες περιοχές στα βόρεια της χώρας, μάλιστα, η θερμοκρασία έχει φτάσει ακόμη και στους -11oC. Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και αύριο στα βόρεια της χώρας ενώ η κακοκαιρία αναμένεται να φτάσει στην Αττική τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Η παγωνιά έφερε προβλήματα σε αρκετές περιοχές με την περιοχή του Έβρου να βρίσκεται σε συναγερμό καθώς υπάρχει ορατό το ενδεχόμενο υπερχείλισης του φράγματος.

Ο χιονιάς χτυπάει κατά κύριο λόγο στη Μακεδονία και την Ήπειρο ενώ παροδικές χιονοπτώσεις σημειώνονται στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Βόρειο Αιγαίο. Παγετός και χαμηλές θερμοκρασίες στα κεντρικά και τα βόρεια.

Το χιόνι πάντως σκέπασε και αρκετά νησιά του Αιγαίου με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την Σκόπελο όπου το χιόνι σε ορισμένα σημεία έφτασε και το ένα μέτρο.

Χιόνια στη μισή Ελλάδα και από το Σάββατο στην Αττική

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, αύριο θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά ενώ τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά. Την Πέμπτη ο καιρός θα βελτιωθεί (θα παραμείνουν όμως οι χαμηλές θερμοκρασίες) ενώ δεν αναμένονται χιονοπτώσεις και από τα ξημερώματα του Σαββάτου η κακοκαιρία θα φτάσει στην Αττική όπου αναμένονται χιονοπτώσεις ακόμα και στα βόρεια προάστια του νομού.

Η χιονόπτωση θα συνεχιστεί ολόκληρο το Σαββατοκύριακο με αποκορύφωμα τα ξημερώματα της Δευτέρας όταν και θα ενταθούν τα φαινόμενα χιονόπτωσης.

Τετάρτη 15:00

tetarti

Σάββατο 06:00

savvato

Οι χάρτες με την εξέλιξη της χιονόπτωσης όπως τους δημοσιεύει το σύστημα Ποσειδών

ΔΗΜΟΦΙΛΗ