ΕΛΛΑΔΑ

Έκανε ληστείες ενώ ήταν έγκλειστος στις φυλακές Τίρυνθας

Έκανε ληστείες ενώ ήταν έγκλειστος στις φυλακές Τίρυνθας
Φωτογραφία Αρχείου ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Ένας 39χρονος έγκλειστος στις Φυλακές Τίρυνθας κατηγορείται ότι την περίοδο που έκτιε την ποινή του, πραγματοποίησε δύο ληστείες.

Συγκεκριμένα, ύστερα από πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις ληστειών, που διαπράχτηκαν στις 27 Φεβρουαρίου 2019, στην Πάτρα και στις 24 Μαρτίου 2019, στο Ναύπλιο

Σε βάρος του 39χρονου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για ληστεία, απόδραση κρατουμένου και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Με τις ίδιες κατηγορίες είναι αντιμέτωποι και συνεργοί του άνδρα, οι οποίοι παραμένουν ακόμη άγνωστοι.

Όπως πρόεκυψε από την έρευνα, ο 39χρονος, μαζί με τους συνεργούς του διέπραξε στις 27/02/2019 ένοπλη ληστεία στο αστικό ΚΤΕΛ Πατρών, αφού προηγουμένως είχε εξέλθει από Κατάστημα Κράτησης, στο οποίο και επανήλθε μετά την τέλεση της ληστείας.

Στις 24/03/2019, μαζί με άγνωστους συνεργούς του, αφαίρεσε με την απειλή όπλου τις εισπράξεις καταστήματος στο Ναύπλιο, αφού προηγουμένως είχε και πάλι εξέλθει από το κατάστημα κράτησης, στο οποίο και επανήλθε. Την ίδια ημέρα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου πραγματοποίησαν έρευνα στο κελί του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρούχα, υποδήματα και γάντια που χρησιμοποιήθηκαν στη ληστεία, καθώς, επίσης, και χρηματικό ποσό από τη ληστεία και κινητό τηλέφωνο.

Για τον τρόπο εξόδου και επανόδου του στο κατάστημα κράτησης, στις δυο παραπάνω περιπτώσεις και για τη διαφαινόμενη εμπλοκή σωφρονιστικών υπάλληλων διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, μετά από παραγγελία της αρμόδιας Εισαγγελίας.

Στο πλαίσιο της προκαταρτικής εξέτασης διακριβώθηκαν τηλεφωνικές του επικοινωνίες με τρεις σωφρονιστικούς υπαλλήλους των συγκεκριμένων φυλακών.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim, ενώ στην οικία ενός εξ’ αυτών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι και 65 φυσίγγια, τα οποία κατείχε παράνομα και συνελήφθη.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ