ΕΛΛΑΔΑ

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία 92χρονου ήρωα πολέμου στη Σάμο

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία 92χρονου ήρωα πολέμου στη Σάμο

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος του 92χρονου παρασημοφορημένου βετεράνου του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου Μιχάλη Σαρικλή, που διαπράχθηκε στις 11 Νοεμβρίου 2016 στη Σάμο.

Για την υπόθεση συνελήφθη με ένταλμα Δικαστικής Αρχής και κρατείται στην Ασφάλεια Σάμου, ένας 74χρονος από το οικείο περιβάλλον του θύματος, με τον οποίο διατηρούσε φιλικές σχέσεις και γνωρίζονταν χρόνια.

Σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης έγινε μετά από συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, με τη συνδρομή του Τμήματος Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου,

Το χρονικό της υπόθεσης

Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, στις 26 Νοεμβρίου 2016 δηλώθηκε η εξαφάνιση του 92χρονου, ο οποίος διέμενε στη Σάμο, από τον γιο του στο Αστυνομικό Τμήμα Ερέτριας του Νομού Ευβοίας. Άμεσα εκδηλώθηκαν ενέργειες για την αναζήτηση του ηλικιωμένου και τη συλλογή στοιχείων που αφορούσαν τα πραγματικά περιστατικά της εξαφάνισης.

Από τη συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων, προέκυψαν ενδείξεις τέλεσης εγκληματικής ενέργειας, με βασικό ύποπτο τον 74χρονο. Στο πλαίσιο διερεύνησης τη υπόθεσης, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου προσήγαν τον 74χρονο την Πέμπτη στην Ασφάλεια, όπου εξεταζόμενος και μετά από πολύωρη ανάκριση και ενώ ήδη είχε υποπέσει σε αντιφάσεις, αποδέχθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση και ομολόγησε.

Στη συνέχεια, ο δράστης υπέδειξε σημείο σε απόκρημνη περιοχή στη Σάμο, όπου βρέθηκαν ανθρώπινα οστά, τα οποία θα αποσταλούν σε Ιατροδικαστική Υπηρεσία.

Ο δράστης μιλά στο «Φως στο Τούνελ» πριν από την ομολογία

Με την υπόθεση ασχολήθηκε και η τηλεοπτική εκπομπή «Φως στο Τούνελ» στην κάμερα της οποίας ο δράστης μίλησε και όπως φαίνεται υπέπεσε και εκεί σε αρκετές αντιφάσεις.

Όταν το «Φως στο Τούνελ» ξεκίνησε την έρευνα γύρω από την υπόθεση, τα περισσότερα στοιχεία «φωτογράφιζαν» την εμπλοκή του στενού του φίλου που τον είδε για τελευταία φορά ζωντανό.

Από την έρευνα που είχε προηγηθεί είχε προκύψει πως ο ίδιος είχε συνεχή επαφή με τον ήρωα πολέμου και φρόντιζε για την προμήθεια και λήψη των φαρμάκων του. Ήταν εκείνος που λίγες μέρες μετά την εξαφάνιση, μπήκε με την αστυνομία στο σπίτι του Σαρικλή και όπως είπε τα βρήκαν όλα «νορμάλ»!

Το αμοντάριστο υλικό του «Τούνελ» είναι αποκαλυπτικό:

Ο κατηγορούμενος πλέον για τη δολοφονία του ηλικιωμένου Σαμιώτη αρχικά δίστασε να μιλήσει στον ρεπόρτερ του «Τούνελ» για τον καλό του φίλο. Ανέφερε πως ο Σαρικλής είχε σχέσεις με Βουλγάρες και πως πριν χαθεί του είχε πει πως θα πήγαινε στην Αθήνα. Δεν απέκλεισε όμως το ενδεχόμενο κάποιος να του είχε «κάνει ζημιά»…

Ο ίδιος δεν απάντησε με σαφήνεια όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε πότε είδε τον Σαρικλή για τελευταία φορά. Προσπαθώντας να αποφύγει στοχευμένες ερωτήσεις, ανέφερε πως πίστευε πως ήταν στην Αθήνα γιατί έψαχνε για ένα καλό γηροκομείο για να μείνει.

Δεν παρέλειψε να αναφέρει πως το μυστικό της εξαφάνισης του Σαρικλή κρυβόταν στο νησί και πως κάποιος του είχε κάνει κακό. Είχε μάλιστα το θράσος να απευθύνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι για την τύχη του να μιλήσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ