ΕΛΛΑΔΑ

«Αγνώριστη» η πλατεία Εξαρχείων με χριστουγεννιάτικο δέντρο

«Αγνώριστη» η πλατεία Εξαρχείων με χριστουγεννιάτικο δέντρο
Facebook

Σε γιορτινή διάθεση μπήκε από την Τετάρτη η πλατεία Εξαρχείων με την τοποθέτηση χριστουγεννιάτικου δέντρου και τον καθαρισμό της περιοχής, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Δήμου Αθηναίων «Υιοθέτησε την Πόλη σου»

Συνεργεία του Δήμου Αθηναίων τοποθέτησαν το πρωί ενα χριστουγεννιάτικο στολισμένο και φωτισμένο έλατο στην πολύπαθη πλατεία, ενώ προχώρησαν ταυτόχρονα σε παρεμβάσεις καθαρισμού και αποκατάστασης του χώρου.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στα Εξάρχεια έρχεται να συμπληρώσει το στολισμό της πλατείας που έγινε πριν από δύο εβδομάδες, ενώ η πλατεία καθαρίστηκε και αφαιρέθηκαν αντικείμενα που αποτελούσαν εστίες κινδύνου για θαμώνες και περαστικούς. Στη συνέχεια πλύθηκε σχολαστικά από δύο πλυστικά οχήματα με πεπιεσμένο νερό και ειδικά καθαριστικά - απολυμαντικά.

Καθαρή πλατεία

Οι βαφείς του τμήματος ειδικών εργασιών έβαψαν όλα τα παρτέρια της πλατείας και επίσης βάφτηκαν τα παγκάκια, τα καλαθάκια απορριμμάτων καθώς και οι επιφάνειες που βρίσκονται στην πλατεία και είχαν γκράφιτι.

Αντικαταστάθηκαν, επίσης, καμένες λάμπες και αποκαταστάθηκε ο φωτισμός, ενώ τοποθετήθηκαν καινούρια μάρμαρα στο άγαλμα που βρίσκεται στο κέντρο της πλατείας, τα οποία είχαν υποστεί βανδαλισμούς και είχαν εξ ολοκλήρου αφαιρεθεί βιαίως.

«Οι πλατείες της πόλης ετοιμάζονται για τα Χριστούγεννα. Καθαρές και στολισμένες. Σήμερα στην πλατεία Εξαρχείων», έγραψε στην ανάρτησή του στο Facebook ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ