ΕΛΛΑΔΑ

Καβάλα: Σήμερα οι ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. για τη ληστεία - «μαμούθ» με λεία 4,2 εκατ. ευρώ

Καβάλα: Σήμερα οι ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. για τη ληστεία - «μαμούθ» με λεία 4,2 εκατ. ευρώ
kavalapost.gr

Στις 12:00 το μεσημέρι αναμένονται οι ανακοινώσεις από την Αστυνομία για τη ληστεία - «μαμούθ» του περασμένου Ιανουαρίου στην Καβάλα.

Συγκεκριμένα, στην επίσημη ενημέρωση θα γίνουν γνωστές οι λεπτομέρειες της υπόθεσης. Οι τρεις βασικοί δράστες - εμπνευστές της υπόθεσης φέρεται να έχουν ομολογήσει, ενώ αναζητούνται και συνεργοί, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του proininews.gr.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η αρχική ιδέα ανήκει στον πρώην διευθυντή Καβάλας εταιρίας σεκιούριτι. Την εμπιστεύτηκε στον κουμπάρο του κι αυτός στον πατέρα του, ιδιοκτήτη συνεργείου στα Αμισιανά όπου και βρέθηκαν τα χρήματα. Ο πρώην διευθυντής της εταιρίας δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός στην πόλη. Ο πατέρας και ο γιος αντιθέτως όχι μόνο είναι γνωστά πρόσωπα, αλλά περιγράφονται ως «πολίτες υπεράνω πάσης υποψίας».

Τα χρήματα εντοπίστηκαν σε διάφορα σημεία των εγκαταστάσεων της αντιπροσωπείας οχημάτων στα Αμισιανά.

Όταν οι τρεις συλληφθέντες παραδέχτηκαν την ενοχή τους, παρείχαν συγκεκριμένες πληροφορίες στους αστυνομικούς. Τα περισσότερα χρήματα φημολογείται ότι βρέθηκαν σε ένα άδειο σπίτι εντός των Αμισιανών, το οποίο είναι ιδιοκτησίας ενός εκ των κατηγορούμενων. Το τελευταίο χρηματικό ποσό βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής, σε βοηθητικό κτίσμα εντός του οικοπέδου της αντιπροσωπείας.

Η αστυνομία ενημέρωσε ανεπίσημα τους δημοσιογράφους ότι οι τρεις κατηγορούμενοι θα βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης τη Δευτέρα.

Τα κενά της ληστείας στον Αμυγδαλεώνα

Η υπόθεση της ληστείας μετ’ «απαγωγής» στην εταιρεία security στον Αμυγδαλεώνα από την αρχή παρουσίαζε αρκετά κενά, τα οποία «συμπληρώθηκαν» όταν η Αστυνομία διαπίστωσε ότι ο πρώην διευθυντής της εταιρείας security επισκέπτονταν πολύ συχνά το συνεργείο αυτοκινήτων στα Αμισιανά, με τον ιδιοκτήτη του οποίου είναι και κουμπάροι, με τις υποψίες να οδηγούν στην υπόνοια ότι η ληστεία ήταν σκηνοθετημένη.

Τα στοιχεία τα οποία κίνησαν τις υποψίες των αστυνομικών ήταν τα εξής:

  • Ο πρώην διευθυντής της εταιρείας δεν αποκάλυψε εξ’ αρχής στους αστυνομικούς πόσοι ήταν οι δράστες και έπεφτε σε αντιφάσεις.
  • Πολλά κενά όσον αφορά το τηλεφώνημα της απαγωγής της κόρης του, με τους δράστες να «επιστρατεύουν» -σύμφωνα με πληροφορίες- ακόμα και κλάμα μωρού, το οποίο δεν ήταν της κόρης του.
  • Οι δράστες παράτησαν το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν από τη ληστεία σε εμφανές σημείο στην παλιά Εθνική Οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης χωρίς να «σβήσουν» τα ίχνη τους.
  • Γνώριζαν λεπτομέρειες για το ποσό το οποίο βρίσκονταν στο χρηματοκιβώτιο της εταιρείας security, κάτι το οποίο κίνησε τις υποψίες ότι η δουλειά έγινε «από μέσα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ