ΕΛΛΑΔΑ

Αποστολή στη Μυτιλήνη - Πρόεδρος Λιμενικών: Πρόσφυγες από τη Μόρια προσπαθούν να κατέβουν στο λιμάνι

Αποστολή στη Μυτιλήνη - Πρόεδρος Λιμενικών: Πρόσφυγες από τη Μόρια προσπαθούν να κατέβουν στο λιμάνι
ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Περίπου 5.000 αιτούντες άσυλο που διαμένουν στον καταυλισμό προσφύγων στη Μόρια επιχείρησαν να κατέβουν προς το λιμάνι, όπως ενημέρωσε τον απεσταλμένο του CNN Greece στη Μυτιλήνη Χρήστο Παναγόπουλο, ο Φώτης Γαρουφαλιάς, πρόεδρος λιμενικών Μυτιλήνης.

«Η πόλη πολιορκείται», είπε ο κ. Γαρουφαλιάς και σημείωσε, χαρακτηριστικά, πως «5.000 άτομα προσπάθησαν να πάνε κάτω. Τους σταμάτησε η αστυνομία στο Καρά Τεπέ».

Οι αιτούντες άσυλο στην πλειοψηφία τους Αφγανοί προχωρούσαν προς την πόλη κουβαλώντας μαζί τους πολλά από τα προσωπικά τους είδη.

Οι περισσότεροι γύρισαν πίσω στο καμπ και παρέμειναν περίπου 500-600 που σταμάτησε η αστυνομία στο ύψος του Καρά Τεπέ λίγο μετά το σούπερ μάρκετ «Βασιλόπουλος».

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν δημιουργήσει φραγμό προκειμένου να τους αποκόψουν τη δυνατότητα να φτάσουν στην πόλη.

Ερωτώμενος για τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αποτροπή τους, ο κ. Γαρουφαλιάς επεσήμανε ότι έχει κλείσει το λιμάνι, ωστόσο εξέφρασε την ανησυχία του για το βράδυ.

«Δεν είμαι αισιόδοξος για τη νύχτα», τόνισε και εκτίμησε ότι «σίγουρα θα ξαναπροσπαθήσουν».

Διαβάστε επίσης

Ένα παιδί νεκρό μετά από ανατροπή βάρκας
Μυτιλήνη: Σε υπαίθριο καταυλισμό προσφύγων μετατρέπεται το λιμάνι

Συνεχίζεται η άφιξη μεταναστών - Δραστικά μέτρα ζητούν οι κάτοικοι

Τις τελευταίες ώρες η Μυτιλήνη και ιδιαίτερα η περιοχή της Μόριας είναι για ακόμη μια φορά «θέατρο σύρραξης» καθώς όπως φαίνονται και από τα πλάνα που υπάρχουν υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τους ανθρώπους που βρίσκονται στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Πρόκειται για τουλάχιστον 22.000 άτομα.

Ο αριθμός αυτός είναι μεγαλύτερος από τη συνολική χωρητικότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή μέσα στη Μόρια. Έχει ζητηθεί από την κυβέρνηση να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα.

Όπως λένε κάτοικοι του νησιού στο CNN Greece, αισθάνονται ότι υπάρχει αδιαφορία, θέλουν από την κυβέρνηση να λάβει πιο δραστικά μέτρα. Σημειώνουν πως δεν πάει άλλο και πως η κατάσταση έχει «εκτροχιαστεί».

Μέχρι και το απόγευμα, στο νησί επικρατεί ηρεμία. Νωρίτερα υπήρχαν επεισόδια στη Μόρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ