ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση Καμίνη - Μπούτα για τα τρακτέρ που έρχονται στην Αθήνα

Συνάντηση Καμίνη - Μπούτα για τα τρακτέρ που έρχονται στην Αθήνα
Eurokinissi/Στέλιος Στεφάνου

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων των Αγροτών, που προσανατολίζεται να κατέβει στην Αθήνα με τα τρακτέρ, συναντήθηκε σήμερα με το δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο και επικεφαλής των αγροτών ήταν ο Βαγγέλης Μπούτας.

Ο κ. Μπούτας, σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση, τόνισε ότι οι αγρότες ζήτησαν από το δήμαρχο Αθηναίων «διευκολύνσεις και τις σχετικές άδειες, ώστε να είμαστε νομότυποι και στο πλαίσιο των κανόνων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Επιδίωξή μας είναι να είναι μια ειρηνική κινητοποίηση και να μην υπάρξει η παραμικρή φθορά στο χώρο που θα πραγματοποιηθεί».

Ο κ. Καμίνης, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Aθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ευχαρίστησε «τον κ. Μπούτα διότι έκανε κάτι που, δυστυχώς, σπανίζει: να ενημερώσει το δήμαρχο της πόλης για το πλαίσιο κινητοποιήσεων που θα γίνουν στο κέντρο της και αφορούν άμεσα τη λειτουργία της». Και δήλωσε ότι έλαβε τη διαβεβαίωση «ότι θα είναι μία ειρηνική κινητοποίηση και ότι δεν θα διαταραχθεί η ζωή των κατοίκων».

Ο δήμος Αθηναίων, είπε, «θα κάνει ό,τι προβλέπεται σε κάθε μεγάλη κινητοποίηση. Οι κινητοποιήσεις πρέπει να περιφρουρηθούν και παράλληλα να μη διαταραχθεί ούτε η λειτουργία της πόλης ούτε η ζωή των κατοίκων της, οι οποίοι πλήττονται εξίσου από την ασφυκτική οικονομική κατάσταση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ